Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Asperges met champignons – 5 or less

De asperges zijn weer volop te kopen. Aangezien ik al een tijdje geen vlees meer eet maar wel zin had in asperges, bedacht ik dat het misschien lekker is om de ham voor champignons te vervangen. De foto van de asperges met champignons ziet er misschien niet zo aantrekkelijk uit, maar het gerecht is heerlijk. Mijn man keek even vreemd op toen ik de schaal op tafel zette, maar hij is inmiddels wel wat van mij gewend. Hij nam een hap en keek mij aan met een gezicht van, hoe is dit mogelijk? “Dit is gewoon super lekker” zei hij. Deze asperges met champignons is ook nog eens een 5 or less gerecht. Gewoon vandaag nog maken dus.

 

Asperges met champignons

Dit heb je nodig voor 2 personen
6 tot 8 dikke witte asperges
1 doosje kastanje champignons
1 tl balsamico azijn
flinke draai peper
2 tot 4 eieren

 

asperges met champignons

 

Zo maak je het
Schil de asperges. Snij het onderste stukje van de asperges. Doe in een pan en schenk er kokend water bij. Kook de asperges in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar.
Ik heb de eieren ook direct in de pan bij de asperges gedaan (scheelt weer energie ) en ze na 7 minuten uit de pan gehaald. Laat de eieren schrikken. Je kunt natuurlijk de eieren natuurlijk ook in een apart pannetje koken.

Borstel in de tijd dat de asperges koken de kastanje champignons schoon. Snij in plakjes.ย Zet een koekenpan op het vuur en doe hier een scheutje olie. Bak de champignons. Zorg dat al het vocht verdampt is. Doe het vuur uit en doe de balsamico azijn in de koekenpan bij de champignons. Roer goed door.

Controleer of de asperges gaar zijn door een vork in de asperges te prikken. Gaat de vork er makkelijk in, dan zijn de asperges gaar.
Giet de asperges af en leg ze op een mooie schaal. Schep de champignons er over. Pel de eieren en snij doormidden en leg ze op de schaal erbij. Of serveer de eieren in een apart schaaltje ernaast.

Serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Asperges met champignons – 5 or less
Facebook
WhatsApp
Pinterest