Kletskoppen

Ik ben dol op kletskoppen. Vroeger deed ik ze niet eens in een trommel, ik plofte op de bank met het pak naast me en at ze achterelkaar op. Oeps! Nu weet ik wel beter en ging op zoek naar een alternatief dat iets minder slecht is. Op de site van zusjes koken over vond ik een recept en ben daarmee gaan experimenteren voor een iets gezondere variant. Ik verving de basterdsuiker door palmsuiker. Dit is een gezondere versie van geraffineerde suiker.  Ik noem deze koekjes dan ook wel mijn guilty pleasure, je moet niet in één keer al de koekjes opeten, al moet ik me steeds bedwingen om er niet meer dan 1 te eten. 

Kletskoppen

Dit heb je voor ongeveer 15 stuks 
60 gram boter kan vloeibare boter zijn of roomboter op kamertemperatuur
125 gr palmsuiker
75 gr honing
40 ml melk
snufje kaneel
snufje zout
60 gr cashewnoten, grof gehakt
100 gr speltmeel of gewone bloem

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of bakmat.
Mix de boter met de suiker, melk, honing, de kaneel en het zout door elkaar.
Meng er de grof gehakte noten door. Voeg als laatste de bloem toe en meng alles goed door elkaar.
Schep met een lepeltje kleine hoopjes op het bakblik. Houdt wel ruimte tussen de koekjes want ze lopen nog uit tijdens het bakken.
Bak de kletskoppen in het midden van de oven in 8-11 minuten goudbruin en gaar. Ze zijn nog een beetje vloeibaai als je ze uit de oven haalt. Laat ze daarom iets afkoelen voordat je ze voorzichtig van de bakplaat haalt. Laat verder afkoelen op een rooster.

Zet een lekkere bak thee of koffie en GENIET!  Niet alles achter elkaar opeten hoor, maar gewoon elke dag 1 of 2 of ….. ;-))

 

kletskoppen suikervrij

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Kletskoppen
Facebook
WhatsApp
Pinterest