Type what you are searching for:

Energierepen – paleoproof

Pienskeuken / Tussendoortje  / Energierepen – paleoproof
energierepen

Energierepen – paleoproof

Energierepen zelf maken dat is een stuk lekkerder en gezonder dan de kant en klare die je in de winkel koopt. Ik maakte ze omdat ik morgen mee doe aan de 6-uur loop in Hoofddorp. De bedoeling is om 6-uur in estafette rondjes te lopen van 2,22 km. Het lijkt geen grote afstand, maar je moet het wel 6 uur lang volhouden. In een team van 3 vrouwen gaan we kijken hoeveel kilometer we uiteindelijk kunnen lopen. Dat komt dus neer op ongeveer 1 rondje per 35 minuten.
Tijdens zo’n evenement moet je wel zorgen dat je genoeg energie blijft houden. Uitgebreid eten tussendoor is geen optie. Dus het wordt fruit, af en toe een hapje brood en deze super gezonde energierepen. Doe jij ook mee aan deze loop? Schroom niet om er één te komen proeven, maar wees snel, want op=op. Tot zaterdag! 

Energierepen

Ingrediënten voor ongeveer 10 repen
1 kop dadels zonder pit
1 kop ongezouten ongeroosterde noten (ik gebruikte amandelen en cashewnoten)
1 kop krenten
1 el geraspte kokos (optioneel)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rooster de noten op een bakplaat in de oven.
Laat de noten wat afkoelen en doe die in keukenmachine of blender, niet te lang, het moet geen poeder worden maar kleine stukjes. Voeg ook de dadels en krenten toe en draai tot het een kleverige massa wordt. Schraap het tussendoor wat van de kanten af. Haal het mengsel uit de keukenmachine en leg het tussen twee lagen plastic folie of bakpapier.
Rol met een deegroller tot het een mooie egale plak is geworden. Strooi er eventueel nog wat kokos over en rol dit nog vast met de deegroller zodat het beter blijft zitten.
Zet 45 minuten in de koelkast. Snij de plak in de gewenste maat van energierepen en verpak ze per stuk in bakpapier.

Tip:
* Wil je deze energierepen gewoon lekker bij de koffie serveren dan kun je er natuurlijk ook bolletjes van draaien die je nog even door de kokos rolt. Ziet er erg mooi uit.

Ben je benieuwd naar andere energie repen. Je kunt flapjacks en crunchy granenkoeken met rozijnen nu ook  bestellen bij Pienskeuken.

Heb jij deze energierepen gemaakt?? Leuk als je mij een foto stuurt Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

3 Comments
  • Elly Rechtuijt
    oktober 3, 2017

    Heb je deze repen ook in de winkel Paulien?

  • Elly Rechtuijt
    november 5, 2015

    Ik denk dat mijn blender niet krachtig genoeg is, met hulpstukken geprobeerd maar noten werden te fijn. Ik had ook geen krenten in huis wel cranberry’s, de smaak is overigens heerlijk!

Leave a Comment