Kennen jullie gnocchi?? Deze gnocchi spinazie ovenschotel stond al even op mijn to-do-list, maar ik kwam er steeds niet toe om de gnocchi te maken. Totdat onze oudste zoon een foto vanuit Italië stuurde dat hij het had gemaakt. Hij vertelde er wel bij dat zijn keuken ontploft was omdat het zoveel rommel en afwas geeft. Reden te meer voor mij om het nu ook te gaan maken. Dus eerst moest ik de gnocchi maken. Dat recept kun je hier lezen. Echt super leuk om te maken. Ik maakte toen een heleboel gnocchi die ik in kleine porties invroor.
Zo heb je iedere keer snel een maaltijd gnocchi op tafel.
En weet je trouwens dat gnocchi samen maken met je kind ook echt super leuk is. Je moet er wel rekening mee houden dat gnocchi zelf niet zo heel veel smaak heeft, maar je eet ook geen kale macaroni toch. Maak er bijvoorbeeld deze heerlijke gnocchi spinazie ovenschotel van.
Voor dit recept is een kwalitatieve mozzarella wel aan te raden. Ik kocht hem op de markt bij een goede kaasboer, echt heerlijk.
Gnocchi spinazie schotel
Dit heb je nodig voor 3 personen
400 g gnocchi
1 rode uien
3 teentjes knoflook
olijfolie om in te bakken
2 pomodori tomaten
300 gr kippengehakt of zelf kipfilet malen in de foodprocessor
300 gr verse spinazie
400 ml passata
20 ml balsamicoazijn
½ bosje basilicum
2 el kappertjes
1 grote bol mozzarella
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Pel en snipper de uien.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit een scheut olie in een diepe pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en rul het gehakt in circa 5 minuten. Voeg de spinazie toe, laat slinken en voeg de tomatenblokjes toe. Schenk de passata en de balsamicoazijn erbij en voeg de kappertjes toe. Breng het geheel aan de kook. Kook circa 5 minuten.
Kook de gnocchi zoals in het recept staat of als je gnocchi hebt gekocht volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Scheur de basilicum grof. Voeg de helft van de basilicum en alle gnocchi toe en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de mozzarella in plakken.
Verdeel de inhoud van de pan over een met olie ingevette ovenschaal en leg de plakken mozzarella erop. Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
Verdeel de gnocchi-ovenschotel over borden en strooi de resterende basilicum eroverheen.
Tip
Je kunt deze schotel ook van te voren maken en in de koelkast bewaren. Zet dan de oven op 180 graden en bak de schotel in 40 minuten mooi goud bruin.