Vandaag een heerlijk wereldgerecht. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en een pak kip piri piri kopen. Maar Pienskeuken zou Pienskeuken niet zijn als daar een home made kip piri piri wordt gemaakt. Het recept heb ik van mijn grote vriend Jamie Oliver met een kleine draai van Pienskeuken. Het staat hier geregeld op tafel. Ook als er vrienden komen eten is dit een gerecht om te serveren. Je kunt het van te voren klaar zetten en een half vuur voordat je aan tafel gaat nog even in de oven zetten.
Kip piri piri van Jamie Oliver
Ingrediënten voor 4 personen
4 kippendijen
1 rode paprika
1 gele paprika
6 takjes verse tijm
piri piri saus
1 rode ui
4 tenen knoflook
2 rode pepers
2 el gerookte paprika
2 citroenen
4 el wittewijnazijn
2 el worcestersaus
1 grote bos basilicum
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een grillpan op het vuur. Pak er ook een een braadslee bij waar de kip en de paprika´s in passen.
Leg de kippendijen op een snijplank en maak een er paar sneetjes in. De sneetjes zorgen ervoor dat de kip eerder gaar is. Sprenkel olijfolie over de kip, strooi er zout en peper en wrijf dit in de kip. Leg de kip in de grillpan.
Pel de ui en de knoflook, haal de zaadjes uit de peper. Snij in grove stukken en doe in de blender of keukenmachine. Rasp de schil van 2 citroenen en voeg dit toe samen met het sap van 1 citroen. Doe de rest van de ingrediënten voor de piri piri saus in de machine. Voeg alle andere ingrediënten van de piri piri saus bij. Doe er een scheutje water bij en hak dit tot een gladde saus. Draai in de tussentijd de kip even om.
Snij de paprika´s in repen en leg ze in de grillpan. Zet het vuur iets lager en hou de paprika in beweging. Schenk de saus in een braadslee en leg de kip erbij. Leg de paprika er omheen en strooi de takjes tijm erover. Je kunt er nu voor kiezen om de braadslee meteen in de oven de zetten of je laat het iets afkoelen en dekt het af met aluminiumfolie. Zet het totdat het de oven in gaat in de koelkast.
Als je het meteen maakt bak dan de kip in 15 tot 20 minuten gaar en goud bruin.
Heeft de schotel in de koelkast gestaan moet je rekenen op ongeveer 30 minuten om het gaar en goud bruin te bakken.
Eet er een knapperige salade bij en je hebt een prima maaltje.
Eet smakelijk!!
Hier staan nog meer wereldgerechten