Vandaag een heerlijke ovenschotel met een eenvoudige naam : Groente uit de oven. Een 5-or-less gerecht. Met dus vijf of minder ingrediënten. En welke groente gebruik je dan?? Gewoon zoete aardappel en courgette en wat nootjes en feta. Echt zo lekker Een heerlijk vegetarisch gerecht. Makkelijk te maken en erg lekker. Door de combinatie van de ingrediënten is het een ware smaakexplosie. Als je niet zo van zoete aardappel houdt dan kun je die vervangen door een gewone aardappels, maar de smaak veranderd dan wel. Geef de zoete aardappel eens een kans, deze schotel is echt super lekker!!
Groente uit de oven
Ingrediënten voor 2 personen
2 zoete aardappels (of 1 zoete aardappel en 1 pastinaak)
1 courgette
2 handjes cashewnoten
25 gr feta
1 tl knoflookpoeder
1 el gerookte paprikapoeder
Olijfolie
Peper
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel (en pastinaak) en snij in plakjes. Doe de zoete aardappels (en pastinaak) in een afgedekte schaal en zet 7 min in de magnetron op 900 watt.
Was de courgette en snij in plakjes en snij de feta in blokjes.
Giet wat olijfolie in een ovenschaal en doe de zoete aardappel en de courgette erin en strooi er peper, knoflookpoeder en gerookte paprikapoeder over en zet in de voorverwarmde oven. Voeg na 10 min de feta en cashewnoten toe en zet weer terug in de oven. Bak nog +/- 15 minuten. En klaar is je schotel met groente uit de oven.
Geniet!!
Van de week had ik nog een aubergine in de koelkast liggen. Dit smaakte er ook lekker door. Op het moment dat je de courgette toevoegt, doe je ook de in stukjes gesneden aubergine erbij.
Met welke groente heb jij dit recept gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!