Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Pasta met vis

Pienskeuken / Ovenschotel  / Pasta met vis
pasta met vis

Pasta met vis

Wekelijks staan er gerechten in de oven van Pienskeuken. Ten eerste omdat wij het gewoon heel erg lekker vinden, ten tweede omdat je de schotels van te voren kunt maken en alleen nog maar  in de oven hoeft te zetten. Hoef je niet heel lang in de keuken te staan na het werk. Deze pasta met vis is zo’n schotel die hier geregeld wordt gegeten. Met een lekkere salade een volwaardige maaltijd na een dag werken. Ook als je hem ‘s avonds na je werk maakt staat deze schotel met 10 minuten in de oven. Kun je daarna 45 minuten gewoon rustig zitten en de dag doornemen, voordat je aan tafel kan.
Je kunt er  vis uit de diepvriezer  voor gebruiken, maar een stukje verse kabeljauw is ook erg lekker.

Pasta met vis

Ingrediënten voor 2 personen
250 gr prei in ringen
2 stukjes kabeljauw of andere witvis (van ongeveer 1 ons per stuk)
¼ ltr water
1 bouillonblokje (vis of kruiden)
50 gr geraspte kaas
1 teen knoflook
150 gr pasta
1 klein blikje tomatenpuree
1 el olijfolie
3 tl Italiaanse kruiden

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de prei in ringen en spoel het goed schoon. Doe in een kom en dek af met een bord of plastic folie. Kook de prei in de magnetron op vol vermogen in ongeveer 6 min beetgaar.
Kook de pasta gaar. Om lekker snel klaar te zijn, kook ik altijd al water in de waterkoker. Kokend water in de pan, pasta erbij en met ongeveer 10 minuten is de pasta klaar :-).
Schep de tomatenpuree in een kommetje. Snipper de teen knoflook en voeg toe. Voeg ook de olijfolie en Italiaanse kruiden toe. Roer tot een gladde saus.
Doe een kwart liter kokend water in een maatbeker. Los hier het bouillonblokje in op.
Giet eventueel vocht af van de prei en schep in een ingevette ovenschotel. Leg daarop de gekookte pasta. Schenk de bouillon erbij. Leg de vis erop. Verdeel het tomatenpuree mengsel over de stukjes vis. Strooi de geraspte kaas erover.
Bak de schotel ongeveer 30 minuten in de oven gaar en goudbruin.
Wanneer je deze schotel van te voren maakt, zet hem dan zeker 40 minuten in de oven zodat hij goed warm wordt.
Serveer er eventueel een frisse salade bij.

Eet smakelijk!!

No Comments
Leave a Comment

Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 45,- Sluiten