Hutspot

Het is dan wel niet echt een hele gure winter, maar toch heb ik trek in lekkere stamppot. Ik maakte eerder al een stamppot  met  boerenkool en zuurkool. Ik vond het hoog tijd om ook eens een pan met hutspot te maken. Ik maakte een heel simpel recept met maar 3 ingrediënten. Winterwortel, ui en de Hollandse pieper.

 

Hutspot

Dit heb je nodig voor 3 personen
500 gr aardappels
2 winterwortels
1 grote ui

 

hutspot

 

Zo maak je het
Schil de aardappels en snij in gelijke stukken en spoel het zand eraf. Schil de winterwortel met een dunschiller en rasp hem grof met een keukenmachine of handrasp. Snipper de ui. Kook ondertussen water in de waterkoker.
Doe de aardappels, geraspte wortel en ui in een grote pan en schenk er genoeg water bij dat het niet droog kan koken. Het eten hoeft niet helemaal onder water te staan. Zet de pan op het vuur en kook het in ongeveer 20 minuten gaar. Prik tussentijds of de aardappels gaar zijn. Als de aardappels gaar zijn giet je het water uit de pan. Pak er nu een pureestamper bij en stamp alles lekker door elkaar. Als het te droog is voeg je een klein scheutje melk bij.
Wij aten er een bal gehakt bij, maar een ander stukje vlees is het ook prima natuurlijk.

Eet smakelijk!!

Tip:  Weet je dat hutspot met feta ook heel erg lekker is. Schep dan na het stampen zo’n 150 gr klein gesneden feta door de stamppot!! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Hutspot
Facebook
WhatsApp
Pinterest