Hummus met kurkuma en kerrie (v)

Hummus, ik schreef er in december over.  Misschien kun jij je dat blog nog herinneren. Hierin vertelde ik dat ik tot dan toe nog nooit hummus had gegeten. Maar ik ben als een kind zo blij dat ik het toen geproefd heb bij iemand die wist hoe je een goede hummus moet maken.  Ik ben helemaal om. Ik maak nu regelmatig hummus en af en toe probeer ik wat te experimenteren met een gekke smaak. Nou, dat is bij deze hummus zeker gelukt. Ik maakte een heerlijke hummus met kurkuma en kerrie. Met nog een klein vleugje gember.
Oef, wat is die lekker geworden. Ik moet me bedwingen om niet elke keer als ik iets uit de koelkast pak, ervan te eten. Ik had hem meegenomen naar mijn werk om met mijn collega’s te delen. Die aten er allemaal een paar broodjes mee. En ook een aantal kinderen waagde zich aan een hapje. Nou, die vonden hem ook erg lekker en wilden 1 of meer boterhammen met deze hummus eten. Ik kon het bakje leeg weer mee naar huis nemen  🙂

 

 

Hummus met kurkuma en kerrie

Dit heb je nodig
1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld (vang het vocht op)
sap van 1 citroen
een flinke scheut olijfolie
½ tl kerriepoeder
1 tl kurkuma
½ tl gemberpoeder
1 tl komijnpoeder
½ rode peper
1 el tahin
snuf zout
draai peper
1 teen knoflook
6 el kikkererwten vocht

 

humus met kurkuma en kerrie

 

Zo maak je het
Nu kan ik een heel verhaal schrijven hoe je deze hummus moet maken, maar eigenlijk kan ik er heel kort over zijn.
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Draai tot een gladde saus. Voeg eventueel nog iets olijfolie of vocht van de kikkererwten toe om hem lekker smeuïg te maken. Heerlijk samen te serveren met dunne reepjes wortel, crackers of versgebakken naanbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Hummus met kurkuma en kerrie (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest