Mini Bounty

Pffff,  wat had ik trek in een lekkere Bounty. Deze mini Bounty is een heel goed alternatief als je liever geen geraffineerde suikers eet. Kokos is namelijk al zoet van zichzelf dus waarom zou je. Ik maakte deze Bounty in het weekend in de hoop dat we de rest van de week bij de koffie ‘s avonds een lekker chocolaatje hadden. Helaas, ze hebben het weekend niet overleefd. Tijdens het foto’s maken had ik er al twee opgegeten. In de loop van de middag werd er steeds een  gang naar de koelkast gedaan. Oké, we hadden er na het eten bij de koffie precies nog 2 over. Volgende keer maak ik gewoon een hele grote portie. Trouwens is het ook leuk om het als cadeautje te geven als je ergens op visite gaat. Verpak de bounty’s dan in een leuk zakje of doosje. Home made zijn veel mensen dol op.

Van een trouwe volger kreeg ik de vraag of je deze Bounty ook van iets anders dan dadels kan maken. Ik probeerde het een en ander uit en kwam ook op een lekkere variant met krenten. Dus kies jij voor de dadels of de krenten uitvoering?? Daarom staan hieronder de twee varianten onder elkaar. De chocoladelaag maak je voor beiden hetzelfde. Veel plezier met maken.

 

 

Mini Bounty met dadels

Dit heb je nodig 
Voor de kokos vulling:
120 gr kokos
2 el kokosolie
3 dadels
1 el honing of rijststroop

MINI BOUNTY MET Krenten

Dit heb je nodig
Voor de kokos vulling:
70 gr kokos
3 el kokosolie
50 gr krenten
2 el honing of rijststroop

Voor de chocolade laag voor beiden versies:
4 el kokosolie
2 el cacao
1 el honing of rijststroop

 

mini Bounty met krenten

 

Zo maak je het
Doe de kokos, ontpitte dadels (of krenten) en de honing in de keukenmachine. Smelt de kokosolie en schep 2 el bij dit mengsel. Laat draaien tot je alles goed gemixt is.
Vorm hier kleine reepjes van  of balletjes als je dit leuker vindt.
Zet minstens 30 minuten in de vriezer.
Vlak voor je ze weer uit de vriezer haalt, smelt je wat kokosolie en schept 4 el gesmolten kokosolie in een bakje. Voeg de cacao en de honing toe en roer dit goed door.
Leg nu één voor één de kokosreepjes in het chocolade mengsel en vis je mini Bounty er met een vork uit. Laat even uitdruipen en leg ze op een bordje waar je een stukje bakpapier op hebt gelegd. Zet ze weer terug in de koelkast totdat je ze gaat eten.

Ik ben benieuwd hoelang jij erover doet om ze op te eten  😀

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Mini Bounty
Facebook
WhatsApp
Pinterest