Search
Close this search box.
Havermoutkoekjes met noten en rozijnen

Heb jij dat nu ook wel eens? Dan ligt er een zielige bruine banaan op de fruitschaal naar je te staren. Je kunt er natuurlijk muffins van maken of een fluweelzachte chocolade mouse. Deze lekkere havermoutkoekjes met noten en rozijnen is ook een optie. Je kunt het amandelmeel natuurlijk vervangen door (volkoren) meel, maar zelf vind ik het net ff lekkerder met amandelmeel.

 

Dit heb je nodig voor ca. 12 koekjes
1 rijpe banaan
100 gr gemengde noten
50 gr rozijnen
65 gr havermout
60 gr amandelmeel
1 el geraspte kokos
1 tl bakingsoda
2 tl koekkruiden

 

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of bakmat.

Doe de banaan in een beslagkom en prak met een vork helemaal fijn. Voeg de alle andere ingrediënten toe en meng met een spatel alles goed door elkaar tot dat er geen droge ingrediënten meer zijn.

Schep nu met een lepel kleine hoopjes van het mengsel (ik haalde uit deze hoeveelheid 12 koekjes). Je kunt er ook kleinere of natuurlijk grotere koeken van maken. Hou dan wel rekening met de tijd dat de koekjes in de oven staan.

Druk de bovenkant wat platter en schuif de vorm de oven in. Bak de havermoutkoekjes met noten en rozijnen in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Laat op een rooster afkoelen en geniet ervan.

Je kunt deze havermoutkoekjes het beste in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Havermoutkoekjes met noten en rozijnen
Facebook
WhatsApp
Pinterest