Type what you are searching for:

Amandelkoekjes

Pienskeuken / Tussendoortje  / Amandelkoekjes
amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Manlief kan eigenlijk geen kopje koffie drinken zonder dat hij er een koekje bij neemt. Meestal koopt hij een pak speculaas bij de supermarkt. Ik gruwel daarvan en wil zo af en toe best wel eens een koekje bakken wat iets gezonder is. Toen ze net uit de oven kwamen stond hij al in de keuken om te kijken of er al geproefd kon worden. “Kun je ze warm ook al eten?” was zijn vraag en hup, daar was al 1 koekje van het schoteltje verdwenen. Ik pakte mijn camera erbij om er foto’s van te kunnen maken, en ja hoor, nummer 2 was ook al weg. Snel foto’s gemaakt dus maar. Ik kon nog net 4 koekjes apart in een bakje doen omdat ik wilde weten hoe ze de volgende dag zouden smaken. Die hebben het middaguur niet gehaald. De volgende dag dus maar een dubbele portie van deze amandelkoekjes gebakken om er langer van te kunnen genieten ;-).

Deze koekjes zijn echt super simpel om te bakken. De buitenkant is een beetje knapperig en de binnenkant lekker zacht. En helemaal vegan ook nog eens.

Amandelkoekjes

Ingrediënten voor ca. 9 koekjes
100 gr amandelmeel
40 gr kokosolie
40 gr rijststroop of honing
1 tl gemberpoeder
2 el (plantaardige) melk
snufje zout
9 amandelen (optioneel)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmat.
Smelt de kokosolie in de magnetron of in een pannetje. Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar. Dit kan gewoon met een spatel of een lepel. Het wordt een beetje slap deeg. Vorm nu bolletjes (iets kleiner dan een bitterbal) van het deeg en druk de bovenkant een beetje plat. Ik gebruikte een vork om het deeg wat platter te maken. Hierdoor krijg je een decoratief streepje op het koekje. Hoef natuurlijk niet maar ik vond het gewoon leuk :-). Druk eventueel nog een amandel in het deeg en schuif de bakplaat de oven in.

Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar en bruin. Blijf wel opletten, iedere oven is anders en het kan in ene hard gaan zodat de koekjes verbranden, en dat zou super jammer zijn.

Laat de amandelkoekjes afkoelen op een rooster. Als ze net gebakken zijn, zijn ze lekker knapperig aan de buitenkant. Dit was de volgende dag iets minder maar even zo goed waren ze nog ontzettend lekker.

Bewaar ze in een afgesloten bakje. Maar ik weet bijna zeker dat je ze niet lang zult bewaren :-).

2 Comments
  • Judith Teeling
    maart 15, 2020

    Wat een goed recept dit zeg. Nieuwe favoriet hier geworden 🙂

Leave a Comment