Ik moet jullie iets bekennen. Ik heb een verslaving. Welke dat is? Nou, home made cruesli. Liefst eet ik het als ontbijt, lunch en na het avondeten. Er gaan hier kilo’s door heen. En geloof het of niet. De hele familie is inmiddels besmet. Zij willen alleen nog maar mijn cruesli als ontbijt (hihi, ben ik best een beetje trots op). Nu is een mens nooit te oud om eens een andere variant te proberen. En laat ik nu een gaaf recept tegenkomen tijdens de foodblogswap van juni. Ik mocht namelijk iets lekkers kiezen van Eva van Eef kookt zo. Een blog wat ik al heel lang volg. Heerlijke recepten en prachtige foto’s. Iedere week maakt Eef een weekmenu. Hoef je zelf alleen nog maar te koken. Het denkwerk doet zij voor je ;-). Ik wilde iets met vijgen maken en kwam toen op Eva haar granola met gedroogde vijgen en walnoten. Ik maakte er cruesli met vijgen en abrikozen van, maar je kunt het beter cruesli De Luxe noemen. Oef wat is deze lekker. Dit recept was binnen 3 dagen tot de laatste kruimel op
Cruesli met vijgen en abrikozen
Dit heb je nodig
150 gr havervlokken
100 gr gemengde noten
20 gr pompoenpitten
50 gr rijststroop of honing
30 gr zonnebloemolie
1 tl koekkruiden of kaneel
3 gedroogde vijgen
3 gedroogde abrikozen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier of bakmat.
Doe de havervlokken, noten, pitten, rijsttroop, olie en koekkruiden in een kom en meng alles goed door elkaar. Zorg dat alles is bedekt met een olie/rijststroop laagje en de kruiden.
Schep het in de ovenschaal en schuif de oven in. Zet het wekkertje op 5 minuten. Schep de cruesli om en herhaal dit nog 3 keer. In totaal staat de cruesli dus 20 minuten in de oven. De laatste 5 minuten moet je wel in de buurt blijven. Soms kan het hard gaan en moet je de cruesli er al eerder uit de oven halen.
Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen in de ovenschaal. Roer er tussendoor af en toe even door, anders wordt het een grote brok met cruesli.
Snij de gedroogde abrikozen en de vijgen in kleine stukjes en meng dit door de cruesli. En tadaaa, jouw cruesli met vijgen en abrikozen is ready to eat. Ik was blij toen het eenmaal klaar was, het hele huis rook naar versgebakken cruesli. Dus, hoppa, yoghurt in een schaaltje en een paar grote eetlepels van deze cruesli de luxe. Whoooow, dit is genieten geblazen. Het knapperige van de havervlokken en de noten en het zachte van het gedroogde fruit is een heerlijke combinatie. De pot zal snel weer bijgevuld worden. Dank je Eef voor het leuke idee.