Search
Close this search box.
Appel dadel bliss balls – appeltaart bliss balls – 5-or-less

Einde van de maand dus tijd voor de foodblogswap. Deze maand mocht ik lekker rondneuzen op het blog van Simone. Haar blog Foodquotes volg ik al een tijdje. Heerlijke recepten voor ieder wat wils. Leuk om te vertellen dat zij  op Instagram ook iedere dag haar eerste kopje koffie deelt. Ik krijg dan ook direct zin in koffie natuurlijk. Deze keer zocht ik naar iets wat ik mee kon nemen als wij gaan wandelen. Ik zag heerlijke bij Simone heel aantrekkelijke dadel balletjes met speculaas. Aangezien ik laatst een pot met gedroogde appelstukjes had gekocht bedacht om die voor de swap te gebruiken en draaide deze heerlijke appel dadel bliss balls. Een appeltaart in de vorm van een bliss ball, wie wil dat nu niet.

 

Appel dadel bliss balls

Dit heb je nodig voor ca 10 bliss balls
50 gr gedroogde appelstukjes
50 gr medjol dadels
75 gr noten naar eigen smaak (ik gebruikte gemengde noten)
½  tl koekkruiden
Garnering: kokosrasp

 

appel dadel bliss balls

 

Zo maak je het
Ontpit de dadels. Doe wat gekookt water in een bakje en leg de gedroogde appelstukjes en de dadels 5 minuten er in. Zo worden de appelstukjes en dadels lekker zacht.
Haal met een vork de appelstukjes en de dadels uit het water en doe in de keukenmachine. Voeg ook de noten erbij en de koekkruiden. Draai er een massa van die lekker plakkerig is. Voeg als het te droog is eventueel nog wat water toe. Laat de machine nog even draaien. Als je tevreden bent over de structuur maak je kleine balletjes van het deeg. Ik maakte balletjes van rond de 20 gram. Rol ze eventueel nog even door de geraspte kokos en zet in de koelkast.

Ik nam ze zo gezegd dus mee toen wij een wandeling gingen maken. Maar ook bij een kopje thee of koffie smaken deze appel dadel bliss balls heeeeeerlijk. Je hebt gewoon een heel klein appeltaartje die je in twee happen weg eet. Ik zeg: gewoon maken deze bliss balls!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

✨

Deel dit recept

Appel dadel bliss balls – appeltaart bliss balls – 5-or-less
Facebook
WhatsApp
Pinterest