Type what you are searching for:

Havermout peanut butter koek – Piennuts koeken

Pienskeuken / vegan  / Havermout peanut butter koek – Piennuts koeken
havermout peanut butter koek

Havermout peanut butter koek – Piennuts koeken

Kijken jullie ook naar Heel Holland Bakt?? Als ik zit te kijken krijg ik spontaan trek in iets lekkers. Voor vanavond heb ik deze havermout peanut butter koek gemaakt. Ik hoop alleen dat ze de avond halen, want ze vallen in de smaak. Havermout met een vleugje pindakaas. Wat een bijzondere lekkere combi is dit zeg! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Ik liet deze koek aan mijn zus proeven (zij behoort tot het testpanel ;-)). Zij vond de naam peanut butter koeken niet helemaal bij de koek horen. “Nee joh, uit Pienskeuken heten deze koeken: PIENNUTS koeken!!” was haar antwoord.  Ik vind hem leuk. Ik doop ze daarom om naar Piennuts koeken:-) made bij Pien 🙂

Havermout peanut butter koek

Ingrediënten voor ongeveer 25 kleine repen
100 gr havervlokken of havermout
snuf zout
20 gr  kokosbloesemsuiker
½ tl koekkruiden
70 gr verse dadels
70 gr krenten
50 gr noten of pinda’s
75 gr honing of rijststroop
75 gr pindakaas
2 el water

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ontpit de dadels. Doe de dadels en de krenten in een keukenmachine met een krachtige meter. (Heb je niet zo’n machine. Laat de dadels dan even weken. Snij ze heel fijn pureer ze dan met de staafmixer. Dat gaat wat lastiger maar het lukt wel). Draai het fijn. Doe de droge ingrediënten in een kom en voeg het dadenmengsel toe. Maak een papje van de honing, pindakaas en water. Voeg dit bij de andere ingrediënten. Meng goed door totdat het een soort deeg is.

Je kunt ze nu op twee manieren verder verwerken.

  1. Leg een stuk bakpapier op je werkblad en schep het mengsel erop. Vouw het bakpapier nu over de deegbal heen en druk het met je handen wat platter. Ik vouwde het papier zodanig dat het iets kleiner werd dan een A-tje. Rol met een deegroller erover tot een plak van ongeveer 1,5 cm dikte.Vouw het bakpapier weer open en druk de zijkanten nog even goed aan.
  2. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Schep het deeg erin. Verdeel het over de bodem van de bakvorm en druk het goed vast met de achterkant van een lepel. Maak de lepel af en toe een beetje nat, dan plakt het deeg er niet zo aan.

Bak de koek in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.
Laat de koek helemaal afkoelen. Snij met een scherp mes of broodmes de grote koek in het gewenste formaat. Ik haalde er 27 koeken uit.

Bewaar de koeken in een afgesloten pot. In de koelkast kan ook maar dan blijven ze wat harder. Buiten de koelkast blijven ze wat zachter maar ook nog heerlijk. Het is maar net wat je wilt. Je kunt ze zeker 2 weken bewaren, maar zeker weten dat ze dat niet redden. Hier blijf je van eten :-).

Heb jij dit recept gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

No Comments
Leave a Comment