Hartige havermout borrelkoekjes

Voor de foodblogswap van mei 2019 mocht ik een recept uitkiezen van Manon. Haar kleurrijke blog heet healthyfoodmanon. Manon is net als ik van de gezonde voeding. Zij heeft er haar werk van gemaakt om mensen te helpen gezondere voeding te kiezen. Prachtig dat mensen van hun passie hun beroep kunnen maken. Aangezien ik zin had om iets hartigs te maken, struinde ik haar site af en kwam haar hartige havermout ontbijtkoekjes tegen. Persoonlijk ben ik niet zo van hartige ontbijtjes, dus maakte ik er hartige koekjes van de ik wel bij de borrel vond passen. Vandaar de naam hartige havermout borrelkoekjes.

Die vielen in goede aarde in Pienskeuken. Het schaaltje was in een mum van tijd leeg. Ik kon nog net op tijd de koekjes op de gevoelige plaat vastleggen, anders had ik hoogstwaarschijnlijk een foto van een leeg schaaltje moeten plaatsen ;-). De koekjes maken is een fluitje voor een cent. Ik zeg, maken dus gewoon!

 

Hartige havermout borrelkoekjes

Dit heb je nodig voor een schaaltje vol
100 gr havermout
1½ el sesamolie
3 zongedroogde tomaten
1 ei (of 1 el gebroken lijnzaad+3 el warm water)
1 tl gerookte paprika
½ tl pesto
70 gr parmezaanse kaas
snuf zout

 

hartige havermout borrelkoekjes

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes en doe ze in een beslagkom. Doe de rest van de ingrediënten erbij en mix / meng alles goed door elkaar. Er ontstaat een soort van dik deeg. Wanneer het deeg iets te korrelig is kun je een klein scheutje water toevoegen.
Schep het deeg in de cakevorm en verspreid het gelijkmatig over de vorm. Druk het aan met de bolle kant van een lepel.

Bak de hartige havermout borrelkoekjes in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
Laat 5 minuten afkoelen in de vorm. Til de koek dan met bakpapier en al uit de vorm en laat helemaal afkoelen.

Snij de koek in smalle reepjes en serveer. Vers gebakken zijn ze het lekkerst. Doe ze in een afgesloten bakje om ze eventueel de volgende dag op te eten.

Dank je Manon voor het idee. Deze hartige havermout borrelkoekjes komen vaker uit mijn oven om te serveren bij de borrel.

2 reacties

    1. Beste Knabbeltje, geen domme vraag hoor. Ik bedoel hier gerookte paprika poeder mee. Dat vind je bij de kruidenpotjes in de supermarkt.
      Ik ben benieuwd of je ze lekker vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Hartige havermout borrelkoekjes
Facebook
WhatsApp
Pinterest