Homemade hamburgerbroodjes

Onze oudste zoon is dol op broodjes hamburger. Toen hij laatst met een stel vrienden samen ging koken wilde hij natuurlijk hamburgers maken. Of je ook zelf de broodjes kan maken, was zijn vraag. Natuurlijk!! Ik ben dol op homemade dus lekkere hamburgerbroodjes moeten ook wel lukken. We doken samen de keuken in en vonden op Franscescakookt een prima recept dat wij een beetje  aanpasten. Het resultaat was dat er hele mooie hamburgerbroodjes uit de oven kwamen. Hij maakte er samen met zijn vrienden een heerlijke maaltijd van. Nu maar hopen dat hij ze ook een keer thuis maakt. Na de enthousiaste verhalen van zijn vrienden ben ik wel erg benieuwd hoe ze belegd met een aangeklede hamburger smaken :-).

 

Homemade hamburgerbroodjes

Dit heb je nodig voor 8 hamburgerbroodjes
425 gr patent bloem
7 gr gist
240 ml melk
28 gr vloeibare boter
1 el honing
8 gr zout
2 eieren
1 el sesamzaadjes

 

hamburgerbroodjes

 

Zo maak je het
Zet je deeghaak in de keukenmachine. Doe bloem en het gist in de keukenmachine en roer even door. Doe de boter en melk erbij en draai er een deeg van. Voeg de honing en zout bij en mix goed door. Voeg als laatste 1 ei toe en mix goed door. Het duurt even voordat al het ei is opgenomen in het deeg. Ik was zeker 10 minuten bezig om het deeg goed te krijgen.

Je kunt dit natuurlijk met de hand doen, heb je meteen een goede work out 🙂 Het deeg is goed als je er een  vliesje van kunt maken. Denk maar aan de kauwgom die je als bel blaast. Haal het deeg uit de kom en vet de kom in met een beetje olie. Doe het deeg weer terug in de kom en dek af met plastic folie. Ik gebruik altijd een douchemuts of deeg mee af te dekken. Laat het deeg zeker 1 uur rijzen.

Vet je werkoppervlak licht in met olie en schep het deeg erop. Maak twee dikke staven en snij elke staaf in 4 stukken van ongeveer 90 gram. Maak van elk stukje een mooi bolletje en leg op een bakplaat wat je bekleed met bakpapier of bakmat. Leg er een schone theedoek over en laat nog 1 ot 1½ uur rijzen. Druk de bolletjes een klein beetje platter.
Verwarm de oven 15 minuten tevoren voor op 225 graden. Kluts het ander eitje los en smeer de bolletjes hier een beetje mee in. Strooi wat sesamzaadjes erover schuif de bakplaat in de oven. Bak de homemade hamburger broodjes 15 minuten gaar en goudbruin. Ze broodjes zijn klaar als ze hol klinken als je op de onderkant klopt. Laat goed afkoelen op een rooster.

Beleggen maar

En dan eet je de hamburger broodjes natuurlijk met homemade hamburgers en dito tomatenketchup. Snij de broodjes van te voren doormidden en besmeer ze met wat olie. Leg ze even in de oven. Gebruik de broodjes voor je homemade hamburgers. Snij de broodjes doormidden en smeer de binnenkanten lichtjes in met olie.

Zeker weten dat je nooooooit meer hamburger broodjes in de winkel koopt als je deze eenmaal hebt geproefd. Je kunt deze broodjes prima invriezen voor een moment dat je minder tijd hebt.
Grill de broodjes dus even kort, leg je hamburger erop met een klodder ketchup en GENIET!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Homemade hamburgerbroodjes
Facebook
WhatsApp
Pinterest