Panini broodje met courgette en kip en brie

Panini broodjes had ik nog niet vaak gegeten. Maar ik ben nu wel helemaal om. Wat is dit lekker zeg. Je belegd het broodje naar keuze, grilt hem lekker knapperig en dan is het Genieten met een hoofdletter vind ik.  Gisteravond maakte ik een panini broodje met courgette en kip en brie. Een heerlijke combinatie. Wij aten er nog een beetje chilisaus bij zodat het nog wat pittiger werd. Ik stel voor dat jij deze ook snel maakt, dan hoor ik graag van je hoe jij hem vindt  🙂 

Panini broodje met courgette en kip en brie

Ingrediënten voor 2 belegde panini broodjes
2 panini broodjes
1 ons kipfilet in stukjes
½ courgette
1 ons brie
1 tl kurkuma
Optioneel: chilisaus

Zo maak je het
Je kunt natuurlijk kant en klare panini broodjes gebruiken, maar als je zelf panini broodjes maakt, wil je nooit meer anders.
Snij het panini broodje overlangs voorzichtig door.
Zet een grill pan op het vuur. Schaaf met een kaasschaaf plakjes van de courgette. Besprenkel met een beetje olijfolie. Voeg ook een flinke draai peper toe. Grill de courgette en zet apart.
Kruid de kip met de kurkuma (eventueel beetje chilisaus). Doe in de grillpan en bak gaar en zet ook apart.
Snij de brie in dunne plakjes en zet apart.
Nu komt het leukste. Je gaat je panini broodje aankleden. Leg wat plakjes courgette om je broodje, daarop leg je stukjes kip en brie. Leg de bovenkant van het broodje erop.
Laat ondertussen de contactgrill of tosti ijzer goed heet worden. Leg het broodje op de grill en druk het deksel dicht. Bak het panini broodje in ongeveer 5 minuten zodat er van die mooie strepen op komen.
Snij het broodje door en ga genieten van dit heerlijke panini broodje met courgette, kip en brie. Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Panini broodje met courgette en kip en brie
Facebook
WhatsApp
Pinterest