Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Groente pannenkoeken voor de hartige trek

Eten jullie vaak pannenkoeken?? Vroeger toen de jongens klein waren aten we iedere week pannenkoeken. Nu dat ze allebei uit huis zijn bak ik ze eigenlijk veel te weinig. Afgelopen weekend had ik zin in pannenkoeken maar dan wel een groente pannenkoeken. Ik had nog twee grote bossen raapstelen in de koelkast liggen en bedacht dat ik daar misschien ook wel een pannenkoek mee kon maken. Ik maakte eerst gewoon pannenkoekenbeslag en deed de raapstelen in de keukenmachine om ze heeeeeeel klein te snijden. Dit groene goedje roerde ik door het beslag en TADAAA. Raapstelen pannenkoeken waren een feit. Het enige nadeel was dat ik er niet echt goed grote pannenkoeken van kon bakken, tijdens het draaien scheurde de pannenkoek. Niet getreurd. Dan bak je toch gewoon kleine pannenkoekjes. Zo gezegd zo gedaan. Ik belegde ze met een frisse wortelsalade en ik kan je zeggen, dat smaakte prima. De mislukte pannenkoeken bewaarde ik voor de dag daarna voor de lunch wat eten weggooien vind ik echt zo niet nodig. Je kunt natuurlijk elke groene groente gebruiken i.p.v. de raapstelen. Spinazie, andijvie, wat jij wilt. Leef je maar lekker uit.

Groente pannenkoeken

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr groente
200 ml melk
2 eieren
100 gr speltmeel (maar neem gerust een andere meelsoort)
beetje zout

Zo maak je het
Was de groente en laat goed uitlekken. Droog het eventueel door het in een schone theedoek te doen of wanneer je een sla centrifuge hebt, gebruik je die :-).  Doe de groente in de keukenmachine en snij klein.  Het moet echt heel klein zijn.
Doe in een beslagkom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer dit goed door. Laat een koekenpan goed warm worden en schenk er een beetje boter in. Schep nu kleine hoopjes beslag in de koekenpan en smeer het een beetje uit. Laat op een middel hoog vuur gaar worden. Draai de pannenkoek voorzichtig om als de bovenkant helemaal droog is.
Bak de andere kant bruin en serveer direct met een bijvoorbeeld deze lekkere wortel salade. De pannenkoeken die je overhebt, bewaar je afgedekt (met bijenwasdoek) in de koelkast voor de dag erna natuurlijk.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Groente pannenkoeken voor de hartige trek
Facebook
WhatsApp
Pinterest