Groente muffin

Groente en kinderen, dat is geen goede combi. Misschien heb jij regelmatig strijd aan tafel  om je kind een beetje groente te laten eten. Ik vond een lekker recept om de groente te verstoppen in een muffin. Ik noem het daarom ook een groente muffin, maar jij kunt er een andere naam van maken natuurlijk. Een Piratenmuffin, Prinsessenmuffin, Sesamstraatmuffin, K-3 muffin of misschien een Ninjamuffin. Verzin een naam die bij jouw kind past. Want laten we wel zijn, kinderen zijn dol op muffins. Wil je nu echt niet laten zien wat voor groente erin zit, dan kun je alle ingrediënten ook in de keukenmachine doen en fijnmalen. Dan kan jouw kind de groente er echt niet uithalen :-). Ik vind de bite van de aparte groente wel erg lekker, dus heb de doperwten heel gehouden en de wortel en courgette grof geraspt.

Met deze hoeveelheid maak je meteen ook een voorraadje voor een andere keer. Ik haalde er 20 muffins uit. Ik heb ze allemaal gebakken en in kleine porties in de vriezer gedaan.

Groente muffin

Ingrediënten voor 20 muffins
flinke knijp vloeibare boter
½ courgette
4 wortels
200 gr doperwten (diepvries of vers)
3 eieren
50 ml melk
200 gr speltmeel
½ tl baking soda
120 gr geraspte kaas
flinke draai peper
snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul een muffin bakvorm met papieren muffin bakjes.
Schil de wortels. Rasp de courgette en wortels grof in de keukenmachine of met een handrasp. Doe in een grote kom. Voeg de doperwten toe. (Of pureer de groente in de keukenmachine).
Meng het meel, baking soda met de geraspte kaas en roer door groente. Kluts de eieren en voeg de melk en boter toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar. Het wordt een dik mengsel wat je uit moet scheppen.
Schep ieder vormpje vol en schuif de muffinvorm in de voorverwarmde oven. Back de muffins in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Check of ze gaar zijn, door er een prikker in te steken. Komt die er schoon uit, dan is je muffin goed.

Met een stukje vlees erbij heb je zo een prima verantwoorde maaltijd op tafel staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Groente muffin
Facebook
WhatsApp
Pinterest