Filohapje

Dit vrolijke filohapje maakte ik laatst toen ik na het maken van loempia’s nog een paar velletjes filodeeg over had. Ik deed wat kruiden bij elkaar en smeerde dat op het filodeeg.
Het is een leuk werkje om te maken. Alleen tijdens het bakken moet je even goed opletten dat ze niet te lang in de oven staan.
Bij mij was de eerste bakplaat met hapjes die uit de oven kwam echt precies goed. De volgende bakplaat was echt te bruin en dan is het gewoon minder lekker. Je kunt natuurlijk zelf andere kruiden gebruiken maar wij vonden de combi rozemarijn en knoflook wel erg lekker. Als ik ze de volgende keer maak ga ik chilipoeder en knoflook gebruiken. Dan worden ze lekker pittig. Maar aan jou de keus welke kruiden je erover strooit.

 

Filohapje

Dit heb je nodig
4 vellen filodeeg
1 ei
2 tl rozemarijn
1 teen knoflook
2 el sesamzaad

 

filohapje

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier of bakmat.
Klop met een vork het ei los in een schaaltje.
Bestrijk een vel filodeeg met ei, daarop leg je nog een vel en bestrijk dit ook met ei. Leg opzij en doe hetzelfde met de andere 2 vellen.
Meng in een ander kommetje rozemarijn, knoflook en sesamzaad. Smeer dit mengsel op de bovenkant van het filodeeg.
Snij de vellen in stukjes. Leef je uit. Je kunt driehoekjes, rechthoeken, rondjes, vierkantjes, wat jij leuk vindt. Leg ze op de bakplaat en bak op de onderste richel in de oven in ongeveer 10 minuten mooi bruin. Blijf in de buurt van je oven, want het kan snel verbranden. Ze moeten net niet te bruin worden.
Laat afkoelen op een rooster en smikkel lekker op bij een lekker wijntje 🙂

Hoe heb jij dit filohapje gekruid??Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. En als je er een leuke foto bij doet zet ik die bij dit gerecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Filohapje
Facebook
WhatsApp
Pinterest