Gevulde portobello

Paddenstoelen, ik ben er dol op. In alle soorten en maten. De portobello is een prima paddenstoel om een lekker gerechtje van te maken. Ik maakte een gevulde portobello en   de foto ervan maakte ik  voordat hij de oven in ging. Het was, toen hij uit de oven kwam, helaas te donker om een mooie foto te maken van het eindresultaat. Maar neem van mij aan, hij zag er smakelijk uit en hij smaakte voortreffelijk 🙂
Wij aten er een lekkere salade bij van rucola sla en vonden het een heerlijk maaltje.

Gevulde portobello

Ingrediënten voor 2 personen
2 portobello’s
2 el ovengedroogde tomaten
10 kastanje champignons
1 sjalot
1 teen knoflook
flinke draai peper
(eventueel klein handje geraspte Parmezaanse kaas)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de portobello’s en de kastanje champignons schoon met een borsteltje of een stukje keukenrol.
Haal de steeltjes uit de portobello en snij dat steeltje klein. Snij ook de kastanje champignons in stukjes. Snipper de ui en de knoflook.
Fruit de ui en knoflook even aan in een koekenpan met een scheutje olie. Voeg de gesneden champignons samen met de klein gesneden steeltjes van de portobello toe. Doe er nog een flinke draai peper bij.
Haal met een lepeltje de sporen uit de portobello.
Vet een ovenschaal in. Schep een lepel ovengedroogde tomaten in elke portobello. Verdeel dan het champignon mengsel over de portobello’s. Rasp er eventueel een beetje Parmezaanse kaas over en schuif in de oven.
Het ligt eraan hoe dik de portobello is. Bij mij was één portobello al na 15 minuten gaar, de ander moest er echt wel 25 minuten in staan.
Eet hier een lekkere frisse salade bij en je hebt weer een voedzame maaltijd die ook nog eens vegetarisch is. Het kan echt geen kwaad om af en toe een dag geen vlees te eten.
Super lekker!!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Gevulde portobello
Facebook
WhatsApp
Pinterest