Zoals jullie wellicht weten eten wij zeker 2 keer per week een salade. Ik probeer dan iedere keer weer iets nieuws. Zo ook bij deze salade. Aangezien ik een heleboel vijgen had gekregen maakte ik deze groene salade met vijgen. Met gebakken aardappelen of een knapperig stokbrood een prima snel maaltje.
Groene salade met vijgen
Ingrediënten voor 2 personen
1 little gem
½ romaine sla
1 vijg
1 bosui
2 tomaten
4 el olijfolie
2 el balsamico azijn
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
Zo maak je het
Ik kan hier een heel verhaal bij maken maar eigenlijk maak je deze salade heel gemakkelijk. Daarom een korte beschrijving hoe je deze salade maakt :-).
Maak een dressing van de olijfolie en de balsamico azijn.
Snij de little gem. Snij de romaine sla en was het zand eruit. Snij de bosui in ringen en de tomaten en vijgen in stukken.
Voeg eerst de twee sla soorten door de dressing en schep het luchtig door. Voeg de bosui en tomaat toe en schep weer om. Als laatste voeg je de vijgen toe.
Serveer met een lekker stukje kip of aardappels uit de oven.
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren