Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Gnocchi met prei en spekjes

Pienskeuken / Ovenschotel  / Gnocchi met prei en spekjes
gnocchi met prei en spekjes

Gnocchi met prei en spekjes

gnocchi of koop gnocchi in de winkel. Het is best een werkje om gnocchi zelf te maken, daarom maak ik maak altijd in één keer een grote hoeveelheid. Ik leg ze dan netjes naast elkaar in lagen in een bakvorm met bakpapier ertussen. Als ze zijn bevroren kun je ze bij elkaar in kleine porties in zakjes of bakjes invriezen. De volgende keer gooi de bevroren gnocchi in het kokende water. Dit werkt echt super goed.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de gnocchi volgens de beschrijving op de verpakking. Wanneer je zelf gnocchi gemaakt hebt, schenk dan kokend water in de pan. Voeg nu steeds in kleine hoeveelheden de gnocchi toe. Ik leg ze altijd stuk voor stuk voorzichtig in het kokende water. Anders gaat het het wel heel erg spetteren. Als de gnocchi boven komen drijven zijn ze goed. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord. Ga zo door totdat alle gnocchi is gekookt. Schenk een klein beetje olijfolie over de gnocchi waardoor het niet gaat plakken. Als alle gnocchi gekookt is gooi je het water uit de pan. Je kunt deze pan namelijk prima gebruiken om het groentenprutje te maken. Dat scheelt weer afwas:-).

Snipper de ui en de knoflook. Doe olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Snij de prei in repen en spoel goed het zand eruit. Doe bij de ui en knoflook. Fruit een paar minuten mee. Snij de tomaten in stukjes en doe bij de rest van de groenten.
Roerbak ongeveer 10 minuten. Roer wel af en toe even door anders bakt het aan.

Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de spekreepjes krokant. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

Mengen maar

Meng de gnocchi en de spekreepjes met de groenten. Schep in een ingevette ovenschaal. Strooi geraspte kaas over de schotel en zet de schotel ongeveer 10 minuten in de oven zodat de kaas lekker smelt.
Wanneer je deze gnocchi met prei en spekjes schotel van te voren maakt, verwarm de oven dan ook voor op 180 graden. De koude schotel moet dan zeker 40 minuten de oven in om door en door warm te worden.

Eet smakelijk!

gnocchi met prei en spekjes

Wil je vaker home made gnocchi eten?? Bijvoorbeeld deze heerlijke gnocchi schotel met spinazie die is ook al een toppertje uit Pienskeuken.

No Comments
Leave a Comment

Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 45,- Sluiten