Hartige taart met wortel en courgette (v)

Op Pinterest kwam ik laatst een foto tegen van een hartige taart met wortel en courgette. Het was zo’n mooie foto dat ik spontaan verliefd erop werd. De wortel en courgette waren om en om als een spiraal in een ronde bakvorm gelegd. De donkergroene schil en het oranje van de wortel maakte het zo kleurrijk. Ik besloot zoiets ook te maken maar dan in een brownievorm. Toen ik de stapel slierten van de wortel en courgette zag liggen bedacht ik dat het mooi zou zijn om ze om en om van links naar rechts te leggen. Het was een enorme klus waar je echt even de tijd voor moet nemen maar het resultaat mag er zijn. Wij aten deze hartige taart als onderdeel bij een tapas maaltijd. Maar met een salade erbij heb je er ook genoeg aan met 2 tot 3 personen. Ik en benieuwd hoe deze taart er bij jullie uit ziet.

 

Hartige taart met wortel en courgette

Dit heb je nodig
4 plakjes bladerdeeg
1 flinke courgette
3 dikke wortelen
2 eieren
100 gr zachte feta
½ tl gedroogde tijm en rozemarijn
½ tl knoflookpoeder
zout en peper

 

hartige taart met wortel en courgette

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownievorm met bakpapier.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Schil de wortel en snij de courgette overlangs door midden.
Maak met een dunschiller dunne plakken van de wortel en de courgette. Laat de schil van de courgette zitten, zo krijgt de taart een mooie kleur. Probeer de plakjes ongeveer net zo breed te krijgen.
Bekleed de bodem en de zijkanten van de vorm met bladerdeeg.
Ik legde de slierten groente van links naar rechts. Steeds om en om. Ga zo door totdat de hele vorm vol is. Dat is best even een klusje hoor. Maar het ziet er wel ontzettend mooi uit als hij uit de oven komt. Het is het werk zeker waard.

Doe de feta en de eieren in de keukenmachine of kluts het met de staafmixer. Schenk het eimengsel over de taart en schuif de oven in. Bak de taart in ongeveer 40 minuten zodat het ei is gestold en het bladerdeeg lekker krokant is.

En nu lekker genieten van deze hartige taart met wortel en courgette. Maak het feest compleet met een frisse groene salade.

Eet smakelijk!!

Heb je trek om nog een hartige taart te maken?? Een taart met spinazie is ook super lekker.

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Hartige taart met wortel en courgette (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest