Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Cannelloni met zalm en spinazie

Het is weer eind van de maand dus Foodblogswap tijd. Ik werd deze maand gekoppeld aan het mooie blog  myhappykitchen van Anne-Marie. Op haar site staat dat zij zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes, maar altijd mét boter koos, kaas én een snufje levenslust en plezier ;-). Daar hou ik van. Vorig jaar mocht ik ook al een recept van haar blog een eigen draai geven. Ik maakte toen een snelle pasta salade. Dit keer koos ik toevallig weer een pasta gerecht. Anne-Marie haar recept van cannelloni met gehakt en spinazie sprak mij dit keer aan. Ik maakte er cannelloni met zalm en spinazie van. Een heerlijke combinatie wat in huize Pienskeuken vaker op tafel komt te staan. Dank je wel Anne-Marie voor je idee. 

Cannelloni met zalm en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
400 gr verse spinazie
200 gr gerookte zalm
1 ui
2 tenen knoflook
2 eieren
1 tl dille
100 ml creme fraiche
75 gr parmezaanse kaas
12 pijpjes cannelloni

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Snipper de ui en knoflook. Zet een hapjes pan op het vuur en schenk een beetje olijfolie in de pan. Fruit de ui en knoflook 3 minuten rustig aan. Voeg in delen de spinazie toe. Laat de spinazie helemaal slinken. Laat ongeveer 5 minuten rustig pruttelen terwijl je regelmatig roert. Haal de pan van het vuur.
Snipper de gerookte zalm in kleine stukjes. Voeg al roerend de dille, eieren, zalm en de crème fraîche toe. Meng het goed door.

Schep een klein beetje van de saus in de ovenschaal. Nu gaat het kliederen beginnen. Vul met behulp van een theelepeltje of met je handen de pijpjes cannelloni met het zalm spinazie mengsel. Je kunt met dit recept ongeveer 12 pijpjes vullen. Ik rekende voor 3 grote eters 3 pijpjes per persoon. Aangezien ik een kleine eter ben vulde ik 2 pijpjes voor mijzelf. Ik had nog saus over en schonk die over de cannelloni heen. Strooi de parmezaanse kaas erover en schuif de schaal ongeveer 35 tot 40 minuten de oven in zodat hij gaar en bruin wordt.

Serveer direct en schep voorzichtig de cannelloni uit de schaal op je bord en ga er lekker van genieten.

cannelloni met zalm en spinazie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Cannelloni met zalm en spinazie
Facebook
WhatsApp
Pinterest