
Spitskool soep vegetarisch
Spitskool soep??? Ja, waarom niet.
Ten eerste doe ik deze maand mee aan de #InstockChallenge. Een super goede challenge om verspilling van voedsel onder de aandacht te brengen.
Ten tweede, in veel recepten heb je maar een halve spitskool nodig. En wat doe je dan met de andere helft?? Daarom maakte ik vandaag spitskool soep.
En de smaak was echt heel verrassend. Spitskool zelf heeft echt een koolsmaak wat misschien niet direct aantrekkelijk is voor een soep. Dus bedacht ik om er wat rare ingredienten aan toe te voegen. Spitskool met appel is namelijk een lekkere combinatie dus voegde ik een klein beetje diksap toe. Maar je kunt ook een appel in stukjes meekoken. Ook voegde ik mosterd toe voor de smaak. En laat dit nu net goed uitpakken. Een soep die jij zeker ook eens moet proberen. Wanneer je deze soep maakt voorkom je dat er een halve spitskool uiteindelijk in de afvalbak beland. Doe je ongemerkt mee aan de InstockChallenge van deze maand :-).
Spitskool soep
Ingrediënten voor 3 personen
1 ui
1 teen knoflook
½ spitskool
1 ltr kruidenbouillon
olijfolie
1 el mosterd (of iets minder als je niet zo’n fan bent van mosterd)
2 el diksap appelsap of 1 appel
Garnering:
200 gr (vegetarische) spek
Zo maak je het
Snipper de ui en de knoflook. Fruit aan in een beetje olijfolie in een soeppan. Voeg de spitskool toe en fruit even mee. Wanneer je een appel gebruikt, schil die dan en haal het klokhuis eruit. Snij in stukjes en doe dit samen met de bouillon in de pan.
In het geval je de diksap gebruikt, schenk je de bouillon en de diksap in de pan.
Laat de soep 30 minuten rustig koken zodat de kool gaar kookt. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de mosterd toe en roer goed door.
Schep de soep in een soepkom. En nu lekker genieten van deze bijzondere soep.
Ik bakte er wat vega spekreepjes bij voor wat extra bite. Wil je er liever toch een beetje vlees in. Bak dan wat spekjes krokant en voeg die bij de soep. Dit is ook een heerlijke combinatie.
En wat vind jij ervan?? Laat het mij weten in een reactie onder dit bericht!
Marianne
mei 22, 2021We wisten even niet wat ons overkwam. Een prettige ervaring.. zacht en de smaakpapillen smulden.
Nettie
februari 15, 2021Leuk een nieuwe soep! En lekker!
Vond de mosterd ietsje te overheersend maar dat kan de volgende keer natuurlijk wat minder. En bedankt voor al die tips van anderen, ga ik de volgende keer lezen voordat ik de soep maak
Pien
februari 15, 2021Wat leuk Nettie dat je de soep, met wat aanpassingen wellicht de volgende keer, lekker vindt. Groeten Pien.
girdie nijhuis
december 27, 2020we hebben 1 grote spitskool gebruikt en 2 bouillon blokjes en 2 appels. En vegetarische spekjes en niet te lang gekookt. en niet te lang gepureerd
echt lekker, mager en zeer gezond
Pien
december 27, 2020Hoi Girdie, wat leuk om te horen dat deze soep bij jullie ook in smaak is gevallen. En niet te lang pureren is ook een goed idee. Zo hou je nog een beetje bite.
Gerwin
september 21, 2019Heerlijke soep
Ik had er ook nog een prei bij in gedaan en een doosje cherrytomaten
Blijft ook dan lekker
Pien
september 30, 2019Goed om te horen Gerwin. Gr. Pien
Anna
mei 10, 2018Zou het lekker zijn om er nog zoete aardappel bij te doen? Twijfel met name over de combi met mosterd.
Pien
mei 12, 2018Ik denk dat een zoete aardappel in deze soep lekker zal zijn. Hij zal de soep wellicht wat dikker maken. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar het zal zeker smaken.
Tim
maart 15, 2018Verrassend lekker soepje. Ga ik zeker vaker maken als ik weer eens spitskool over heb!
Cor Roosenberg
januari 13, 2018Heb nu net de spitskoolsoep gemaakt super lekker ,heb er wel kikkererwten bij gedaan.
Pien
januari 14, 2018Beste Cor,
Dat is een lekker idee die kikkererwten. Is het nog voedzamer. Dat ga ik zeker proberen.
Yvonne
januari 1, 2018Heerlijk, zelfs mijn wat eten betreft kritische zoon vond het heerlijk, maar dan wel met de spekjes. I.p.v. kruidenbouillon heb ik groentenbouillon gebruikt.
Agnes Punt
januari 1, 2018Al een aantal keren gemaakt, zalig. Ook lekker met gebakken kastanjechampignons, of stukjes gerookte kip als garnering.
Pauline Lap
januari 1, 2018Wat leuk om te horen Agnes. En garneren met gebakken kastanje champignons ga ik zeker ook een keer proberen.
Leen Oudshoorn
december 6, 2017Geweldig Pien, bedankt!! De koelkast leeg en na een winterse wandeling net zo lekker als erwtensoep.
Groet,
Leen.
Pauline Lap
december 6, 2017Thanks Leen voor het compliment. Fijn dat jij deze spitskoolsoep ook zo lekker vindt en de koelkast is ook weer leeg;-).
Liefs, Piens
Wimke
november 21, 2017Het is een heerlijk soepje. Ik had nog nooit spitskool soep gegeten, maar ze is fantastisch.
Ik heb de spekjes later toegevoegd want mijn vriendin is vegetarisch. Bedankt voor het recept.
Wimke
Pauline Lap
november 22, 2017Hoi Wimke,
Leuk om te lezen dat jij ook nog nooit spitskool soep had gegeten. Het was voor mij toen ook de eerste keer dat ik soep van spitskool maakte. Ook een goed idee om de spekjes later toe te voegen, zo is dit inderdaad een prima vegetarische soep.
Groetjes, Pien.
Regine Steegh
maart 28, 2017De TITEL zou ik veranderen als je spekjes in het recept gebruikt….
Pien
maart 28, 2017Beste Regine,
Je hebt helemaal gelijk. Ik heb het in het recept aangepast. Zonder spekjes is het ook al een heerlijke soep. Voor diegene die toch wat vlees erdoor willen heb ik het nu als extra optie erbij gezet.
Lieve groetjes, Pien
Marry
maart 5, 2017Super soep. De spitskoolsoep is geweldig, we hebben er van gesmuld. Voortaan wordt onze 2de helft spitskool een heerlijk soepje.
Groet, Marry
Pien
maart 5, 2017Hoi Marry,
Leuk om te horen dat jullie deze soep ook zo lekker vinden. Dank je wel voor het compliment.
Lieve groetjes, Pien