Frisse guacamole

Een recept voor guacamole staat al op mijn site maar deze frisse guacamole wil ik ook zeker met jullie delen. Ik was voor de swiepswoepswap die Mandy and More organiseert, gekoppeld aan Christina Food Life en maakte een variant op haar guacamole. Ik voegde er nog lekker een stengel bleekselderij en bosui aan toe wat de guacamole maakte dat het een frisse guacamole werd. Een super lekkere bite en gewoon onweerstaanbaar lekker. Met het recept hieronder heb je een aardig schaaltje vol. Wij hebben er twee keer crackers voor de lunch mee kunnen beleggen. Maar bij de borrel is dit ook een super lekkere dip. Ik zeg je, deze moet je gewoon proeven. Trouwens weet je dat op het blog van Christina heerlijke Griekse, Surinaamse en Nederlandse recepten staan. Dus zeker even ook naar haar site gaan en haar liken en volgen natuurlijk vanaf vandaag.

Frisse guacamole

Ingrediënten voor een schaaltje volfrisse guacamole
2 avocado’s
1 tomaat
½  stengel bleekselderij
1 teen knoflook
1 stengel bosui
sap van een ½  citroen
draai zout en peper

Zo maak je het
Snij de tomaat, bleekselderij en bosui zo klein mogelijk. Niet helemaal tot moes maar in kleine stukjes. Hou één eetlepel van de fijn gesneden tomaat apart. Ik heb dat over de guacamole gedaan omdat ik dat wel vrolijk vond staan bovenop deze heerlijke spread.

Haal voorzichtig de pitten uit de avocado’s en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak het vruchtvlees met een vork wat fijner. Ook hier niet helemaal tot moes (tenminste dat vind ik lekkerder dat je nog een beetje structuur van de avocado hebt). Pers de knoflook en doe alles in een leuk schaaltje. Meng alles voorzichtig door elkaar. Pers de halve citroen uit en doe dit erbij. Schep alles nog even om. Ik bewaarde de guacamole afgedekt in de koelkast en heb er dus twee dagen van kunnen genieten. Door de citroen bleef de mooie groene kleur ook de volgende dag nog.

Ik ben blij dat ik alle ingrediënten nog in huis heb om deze frisse guacamole snel weer te kunnen maken. frisse guacamole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Frisse guacamole
Facebook
WhatsApp
Pinterest