Flatbread met van alles

Bij de Turkse supermarkt zag ik laatst een zak met flatbread (khubz) liggen. Een dun plat brood. Het lijkt op een wrap maar het smaakt anders. Het is soepeler en je kunt het vullen en oprollen of gebruiken om een lekkere curry mee op te lepelen.
Vandaag maakte ik er een lekkere lunch mee. In de koelkast stond een bakje met humus met kurkuma en kerrie, een halve avocado, een blik met feta en een krop sla. Voor de Instock Cooking Challenge dus ook een mooi gerecht ;-).
Ik bedacht dat alles bij elkaar best wel eens lekker kon zijn. En om je de waarheid te vertellen, het was meer dan lekker. Alle verschillende smaken bij elkaar paste goed bij elkaar. Vandaar dat ik het recept van dit flatbread met van alles graag met jullie deel zodat jullie hier ook van kunnen genieten.

Flatbread met van alles

Ingrediรซnten voor 1 persoon
1 flatbread
flinke el humus met kurkuma en kerrie
ยฝ avocado
klein stukje feta
1 blad ijsbergsla

Zo maak je het
Verwarm het brood even 10 seconden op vol vermogen in de magnetron. Besmeer met humus. Snij de avocado doormidden. Draai de twee helften los. Wanneer je de helft van de avocado maar gebruikt laat dan de pit in 1 helft zitten. Afgedekt kun je hem dan nog een paar dagen bewaren. Lepel het vruchtvlees uit de avocado en verdeel over het midden van het brood. Verkruimel de feta erover en scheur de ijsbergsla in stukjes. Rol het brood strak op en ga dan lekker genieten.
En hoe vind jij hem??

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Flatbread met van alles
Facebook
WhatsApp
Pinterest