Type what you are searching for:

Flapjack of havermoutrepen

Pienskeuken / Tussendoortje  / Flapjack of havermoutrepen
flapjack

Flapjack of havermoutrepen

Pas kreeg ik een vraag van een vriend (GJ) of ik ook een gezonde flapjack kon maken. Toen ik op internet keek begreep ik wat voor soort koek hij bedoelde. Wikipedia vertelde mij dat het een koek uit Engeland is, bestaande uit havermout, suiker en boter. Hier in Nederland onder andere te koop van het merk Quaker. Alleen toen ik de ingrediënten van deze koek zag begon ik echt te stuiteren. Ik las verschillende benamingen van suiker ;-(.

Oké, daar kon ik wel wat mee. Ben jij benieuwd naar de smaak van deze heerlijke flapjacks? Je kunt ze ook bestellen in Pienswinkel!! Ik maak ze nu altijd van biologische havervlokken en rijststroop. Dus ook voor de vegan volgers een heerlijk en gezond tussendoortje. Je kunt ze ook van havermout maken of een combinatie van havervlokken en havermout. Hier blijf je van eten.

Ik gebruikte een keer havermout en een keer een combinatie van havervlokken en havermout. Allebei de keren was de koek erg lekker. Bij de uitvoering van de havervlokken heb je iets meer bite. GJ was helemaal tevreden en nam het eerste baksel mee naar huis. Jullie willen natuurlijk ook genieten van deze gezondere Quaker koeken, daarom volgt hier het recept. En heb je geen zin om ze zelf te maken.

Flapjack of havermoutrepen

Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks
340 gr havermout
75 gr kokosolie
75 gr suikervrije appelstroop
1 flinke el honing
10 gr kokosrasp

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de kokosolie. Doe alle ingrediënten in een beslagkom en meng alles goed door elkaar. Ik gebruik daar mijn mixer voor.

Bekleed een brownievorm (17*27 cm) met bakpapier en schep het mengsel erin. Druk het nu goed plat met de bolle kant van een lepel. Het ligt eraan hoe groot je ovenschaal is. Gebruik je een kleinere schaal dan worden je koeken dikker. Bak de flapjack in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat het helemaal afkoelen in de vorm.
Als het extreem warm is kun je het helemaal door en door af laten koelen in de koelkast. Hierdoor stolt de kokosolie nog beter.

Snij de flapjacks in het formaat wat je wilt. Bewaar de flapjack in een luchtdichte weckpot of trommel. Dan is hij zeker nog 3 tot 4 weken houdbaar. Je kunt ze natuurlijk ook per stuk invriezen. Dan heb je, als je op stap gaat, een lekker en gezond tussendoortje wat ook nog eens energie geeft.

flapjack

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

12 Comments
 • Linda
  april 15, 2020

  Bedankt voor t recept. Ik.heb zelf diabetes door n transplantatie en medicijnen. Va nbdaar ik.opzoek was naar n suikervrij recept maar dit komt in de buurt. Thanks.

 • B
  juli 30, 2019

  Zelfs na 2 uur afkoelen nog zacht en viel uit elkaar. Tips?

 • Alice Voncken
  mei 20, 2019

  Hoi! Bij mij vielen ze uit elkaar, plakten niet goed 🙁 Ik zou ze ook graag wat smeuïger willen hebben.. tips? Eitje erdoor misschien?

   • Lesly Peeters
    januari 27, 2021

    Hoi Pien,
    Ik ben ook benieuwd of een eitje de oplossing is.
    gr.
    Lesly

 • Cindy Kooger
  december 10, 2017

  Hallo Pien,
  er staat 360 gr havermout of 200 gr havervlokken + 160 gr havermout of 360 gr havervlokken
  Maar er staat verder niet dat dit apart verwerkt wordt. Is het dan gewoon 520 gr havermout wat je gebruikt?
  Groetjes Cindy

 • Yvette Fung
  mei 17, 2017

  De flapjacks waren heerlijk! Ik ga ze gauw ook een keer maken. Wat een leuke site heb je met heerlijke recepten! Groetjes, Yvette

Leave a Comment