Chocolade appel muffin

Aangezien er nog heel veel appels in mijn koelkast lagen, kwam ik op het idee om er iets lekkers mee te maken. Eerder maakte ik deze appelmoes havermout muffin dus paste ik het recept een klein beetje aan en warempel, deze chocolade appel muffin is ook super lekker. Bijkomend voordeel is dat je meteen een gezond tussendoortje hebt om mee naar school of werk te geven/nemen. En om ze samen met je kind te maken is ook nog eens een feestje.

chocolade appel muffin

Ingrediënten voor 12 muffins
4 kleine elstar appeltjes
150 gr havermout
1½ el cacao
1 tl baking soda
2 el honing
75 ml melk
24 cashewnoten (of noten naar keuze)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes. Schil de appels, verwijder het klokkenhuis en rasp hem grof. Voeg de havermout, cacao, baking soda, honing en melk toe. Roer goed door. Schep met een lepel het mengsel in de muffinvormpjes. Vul tot net onder het randje. Versier de muffin door op elke muffin 3 cashewnoten te leggen. Hoeft natuurlijk niet, maar ik vind het best
Bak de muffin in ongeveer 30 minuten gaar. Als een satéprikker er schoon uitkomt zijn de muffins gaar. Laat afkoelen op een rooster.

Schenk een glas diksap in voor je kind en een kop thee voor jezelf. Nu is het smullen en genieten van dit gezonde tussendoortje, deze home made  chocolade appel muffin. De rest van muffins bewaar je in de koelkast of de vriezer om ze op een later moment mee naar school of werk te nemen.

chocolade appel muffin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Chocolade appel muffin
Facebook
WhatsApp
Pinterest