Broccoli aardappel schotel

Deze broccoli aardappel schotel ontstond omdat ik van de avond ervoor nog een bakje met  gebakken aardappels over had. Ook lag er nog een stronk broccoli in de koelkast die ik voor dit gerecht gebruikte. Ovenschotels staan hier eigenlijk een aantal keren per week wel op tafel. Door mijn werk op de BSO ben ik een gedeelte van de ochtend vrij. Dan bereid ik het eten voor die avond vaak al voor. Het thuisfront zet dan de schotel in de oven zodat we toch nog om een beetje redelijke tijd kunnen eten. Ook handig voor de avonden dat er gesport wordt. En weet je dat dit recept maar uit 5 ingrediënten bestaat en tevens low budget is. Allemaal pluspunten dus.

 

Broccoli aardappel schotel

Dit heb je nodig voor 3 personen
1 stronk broccoli
100 gr gare aardappels (in mijn geval dus een restje gebakken aardappelen)
5 eieren
2 tomaten
50 gr geraspte kaas

 

broccoli aardappel schotel

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Of maak de schotel van te voren en zet hem tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Snij de roosjes van de broccoli en doe in een beslagkom. Breek de eieren erboven en roer door.  Voeg de gebakken aardappels toe en meng met een spatel alles nog een keer goed door.
Vet een ovenschaal in of bekleed een quichevorm met bakpapier. Schep alles uit de beslagkom in de vorm en verdeel gelijkmatig over de vorm. Snij de tomaten in plakjes en leg ze bovenop de groente. Strooi de geraspte kaas erover en schuif de ovenschaal de oven in. Bak de broccoli aardappel schotel in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

Heb je na het lezen van dit recept trek in nog een ovenschotel. Er staan er al aardig wat op mijn blog. Op de pagina Ovenschotel staat een totaal overzicht van alle ovenschotels die in de loop van de tijd in Pienskeuken zijn gemaakt. Alle recepten krijgen pas een plekje op mijn blog als ze blogwaardig zijn. Dat houdt in dat wij er van hebben zitten smullen (en soms ook andere mensen die als testpanel iets proeven:-)). Nu maar hopen dat jij het net zo lekker vindt als dat wij het vonden:-).

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Broccoli aardappel schotel
Facebook
WhatsApp
Pinterest