Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Champignonsoep

Kwam ik er van de week achter dat er nog niet eens een recept voor champignonsoep op mijn blog staat. Terwijl we deze soep best regelmatig eten. Dus tijdens het koken opgeschreven hoe ik deze soep eigenlijk maak (meestal gaat het maken van deze soep op de automatische piloot). Zodat jij nu ook van deze heerlijke soep kunt gaan genieten. Hij is niet zo heel lastig om te maken en hij smaakt echt verrukkelijk.

Je kunt met de champignons variëren. Soms maak ik hem alleen van kastanje champignons en ook wel met een combinatie van verschillende paddestoelen. Alle varianten zijn even lekker. Wat let je dus om deze soep ook snel eens te maken. Hoe je hem maakt lees je hieronder. En wil je nog meer lekkere soepen van Pien maken. Op de pagina Onvergetelijke soep vind je nog meer heerlijke poepies.

 

Champignonsoep

Dit heb je nodig voor 4 personen
1 ui
1 teen knoflook
400 gr champignons
25 gr roomboter
3 el (volle)yoghurt
1 el speltmeel
1 ltr kokend water
2 kruiden bouillonblokjes
2 stengels bosui

 

champignonsoep

 

Zo maak je het
Snipper de ui en de knoflook. Borstel of veeg de champignons schoon en snij in stukjes of plakjes. Zet een pan met een dikke bodem op het vuur en doe de boter in de pan. Laat de boter smelten.
Fruit de gesnipperde ui en de knoflook even aan. Voeg de gesneden champignons toe en bak 5 minuten mee. Blijf het wel steeds omscheppen.
Kook water voor de bouillon. Voeg de yoghurt toe en schep de bloem erbij. Roer even goed door. Voeg het gekookte water toe en roer door. Voeg de bouillonblokjes toe en roer nogmaals alles goed door. Doe de deksel op de pan en laat de champignonsoep ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Je moet er wel bij blijven staan en af en toe even doorroeren, zodat het niet aankoekt aan de bodem en snij ondertussen de bosui voor de garnering.
Proef de soep en voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe.
Schep in de mooie soepkom en garneer met de fijngesneden bosui. Eet er een lekker stuk donker brood bij en je hebt een heerlijke maaltijd.
Eet smakelijk.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Champignonsoep
Facebook
WhatsApp
Pinterest