Search
Close this search box.
Courgetti met zalm uit de oven

Op internet kom ik veel recepten tegen van courgetti. Dat is courgette die je door een spirelli apparaat draait, waardoor het net op spaghetti lijkt. Ik maakte een ovenschotel courgetti met zalm. Het werd echt een super lekker en puur gerecht.
‘s Morgens had ik de zalm even in een marinade van ketjap en sesamolie gelegd en in een afgesloten bakje in de koelkast gezet. Zo kon de smaak goed intrekken. Op het moment dat wij aan het avondeten gingen beginnen, draaide ik de courgetti, dat gaat echt super snel. Ik had ook nog twee worteltjes liggen die ik er door draaide. De ovenschotel stond met 5 minuten in de oven. Ik kon weer lekker gaan zitten en verder lezen in een spannend boek ;-). Na 20 minuten konden we aan tafel. Dat is nog eens snel vind jij ook niet??

Courgetti met zalm

Ingrediënten voor 2 personen
1 courgette
2 wortels
2 zalm filets (van ongeveer 100 gram, diepvries of vers van de visboer)
3 el ketjap manis
1 el sesamolie
1 el sesamzaadjes
Flinke draai peper
Scheutje olijfolie

Zo maak je het
Dep de zalm droog en maak een marinade van de ketjap, sesamolie en de peper. Laat de zalm zeker een paar uur in de marinade staan. Zo kan de smaak goed intrekken.
‘s Avonds draai je de courgette (en eventueel de wortel) met behulp van de spirelli tot mooie courgetti slierten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Leg de groente in een ingevette ovenschaal. Leg de gemarineerde zalm er boven op. Strooi wat sesamzaadjes over de zalm. Schenk de rest van de marinade over de groente. Bak de schotel gaar in ongeveer 20 minuten. Schenk een lekker glas wijn in en geniet van dit heerlijke gerecht. Het is zeker ook en gerecht wat je kunt serveren wanneer je gasten te eten krijgt. Echt super lekker en heel puur van smaak. En, by the way, het is ook nog eens snel klaar. Dat is nog eens handig toch??

courgetti met zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Courgetti met zalm uit de oven
Facebook
WhatsApp
Pinterest