Courgette prei soep

Op vrijdag heb ik nooit echt veel zin om heel lang in de keuken te staan om een uitgebreide maaltijd in elkaar te flansen. Dan kijk ik wat er nog in huis is en probeer daar iets lekkers van te maken. Vaak wordt het dan een soepje. Deze courgette prei soep ontstond op zo’n dag. Er lagen nog wat courgette en een prei. En nu komt het hoe  snel je het kan maken: Je snijdt de groente, fruit het even aan, voegt bouillonblokjes toe en schenkt er kokend water en smaak. En dan kan je gewoon weer gaan zitten, terwijl de groente rustig gaar kookt. Toen we hem zaten te eten, waren we zeer tevreden over het resultaat. Door de prei krijgt deze soep een lekkere draai en hij wordt er romig van. Met een handje croutons hadden wij er een prima maal aan. 

Courgette prei soep

Ingrediënten voor 4 personen
3 courgettes
1 dikke prei
1 ui
2 tenen knoflook
2 (kruiden)bouillonblokjes
kokend water
olijfolie
draai peper
croutons

Zo maak je het
Snij de prei in ringen en spoel in een vergiet het zand eruit. Snij de courgette in stukken. Snipper de ui en de knoflook.
Zet een grote pan op het vuur en doe er olijfolie in. Fruit de ui en knoflook even aan. Voeg dan de courgette en prei ook toe. Fruit dit ook even aan op laag vuur.
Voeg nu zoveel kokend water toe dat de groente net niet onder water staat. Voeg de bouillonblokjes toe. Leg de deksel op de pan en laat de soep ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Als de groente gaar is zet je de staafmixer in de pan en pureer je de soep. Vind je lekkerder dat er nog wat stukjes in blijven stop dan eerder met pureren. Schep de soep in een kom en garneer met croutons.

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Courgette prei soep
Facebook
WhatsApp
Pinterest