Havermoutkoekjes met noten of krenten

Op mijn werk bij de BSO maak ik deze havermoutkoekjes met noten of krenten regelmatig. De kinderen vinden het prakken van de banaan soms een vies werkje. Als de havermout erdoor gaat zegt er altijd wel één van de kinderen: “Blèh, ik lust geen havermout!”. Ze maken er mooie koekjes van en zitten bij het raampje van de oven te kijken of ze al bruin worden. Dan komt natuurlijk het moment dat ze klaar en koud zijn of te proeven. Verbaasde gezichten. Dat het zo lekker zou zijn hadden ze niet verwacht. “En dit is dus ook nog gezond juf, want er zitten alleen maar gezonde dingen in” komt er dan vaak ook nog achteraan. En bij één koekje blijft het vaak niet, want het bordje moet natuurlijk wel leeg voordat ze naar huis gaan 🙂
Dit is één van de vele leuke dingen van het werk dat ik doe. Het proces van het maken. Tijdens het maken proeven we ook de ingrediënten apart als het kan. En dan de gezichten als ze het zitten te eten. Super leuk!! Ze blijven door de banaan een beetje slap maar de smaak is echt SUPER, volgens de kinderen.
Ik zou zeggen, duik nu meteen de keuken in met je kind om deze gezonde koekjes te maken. Zeker te weten dat ze in de smaak zullen vallen!!

Havermoutkoekjes met noten of krenten

Ingrediënten voor ongeveer 15 koekjes
300 gr banaan (weeg de geschilde banaan even tot je 300 gr hebt)
100 gr havermout
75 gr krenten of noten
1 el honing of rijststroop

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prak de banaan fijn. Maak, als je nootjes gebruikt, de noten wat kleiner (ik sla met een deegroller op het zakje van de noten, zorg er wel voor dat het zakje goed dicht zit). Dit zijn hele leuke klusjes voor kinderen.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar.
Schep met een lepeltje een beetje van het mengsel en leg dit op een met bakpapier of bakmat beklede bakplaat. Druk het een berg je klein beetje plat.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar. Niet schrikken maar ze blijven een beetje bleek omdat er banaan in zit. Laat ze op een rooster afkoelen.
Geef deze koekjes mee als 10-uurtje naar school en/of neem ze mee naar je werk als gezond tussendoortje. In een afgesloten trommeltje zijn deze koekjes een week houdbaar in de koelkast.

Deze  crunchy havermoutkoekjes zijn ook super makkelijk en lekker om te maken.

havermoutkoekjes met noten of krenten

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Havermoutkoekjes met noten of krenten
Facebook
WhatsApp
Pinterest