Courgette pannenkoeken (v)

Courgette is een groente waar je zoveel mee kan doen. Wij maken er vaak een lekkere soep van of doen het met zoete aardappels in de oven. Nu maakte ik er courgette pannenkoeken van. Ik zat te denken aan iets wat we thuis aten : 3 in de pan noemde we het. Dat waren dan pannen-koeken met appel en krenten. Het beslag is iets dikker waardoor je 3 kleine pannenkoekjes kunt bakken. Ik maakte een hartige variant met courgette en feta. Na het bakken zijn ze ze beetje crunchy van buiten en zacht van binnen.  Deze courgette pannenkoeken zijn zeker voor herhaling vatbaar vonden wij.

 

Courgette pannenkoeken

Dit heb je nodig voor 4 personen
1 ei geklutst
2 courgettes, geraspt
100 gr gr volkoren speltmeel
schil van 1 citroen
1 rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
handvol geraspte Parmezaanse
1 el munt (ik gebruikte muntsaus wat je o.a. bij een Turkse winkel kunt kopen)
1 el gedroogde oregano
100 gr feta
olijfolie

 

courgette pannenkoek

 

Zo maak je het
Meng het ei, courgette, meel, citroenschil, Parmezaanse kaas, peper, munt en oregano en een flinke snuf zout en peper. Meng het allemaal heel goed, verkruimel de feta en meng opnieuw. Als er nog te veel vocht in het beslag zit, voeg dan nog iets meel bij.
Verhit een goede scheutje olijfolie in een koekenpan en bak eetlepels van het mengsel voor een paar minuten per kant goudbruin. Ik maakte de hoopjes iets platter in de pan, zodat ze iets gaarder werden aan de binnenkant.

Tip: Deze courgette pannenkoeken zijn heerlijk met een simpele groene salade. Het is nog lekkerder met deze home made chilisaus.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

✨

Deel dit recept

Courgette pannenkoeken (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest