Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Chilisaus

Waarom er in chilisaus suiker moet zitten als je een fles koopt, snap ik niet. Chilisaus moet pittig zijn en wil je hem toch iets zoeter dan kun je honing toevoegen. Ik ben wat gaan experimenteren met ingrediënten en kwam met deze variant aardig in de richting van de versie die je in de winkel koopt. Wanneer je 50 ml honing gebruikt, blijft de saus goed pittig. Voeg eventueel nog wat extra toe als je hem toch zoeter wilt hebben.

chilisaus

Ingredienten voor 250 ml
3 Spaanse pepers
190 ml water
50 ml agavesiroop of honing
75 ml appelazijn
zout
2 teentjes knoflook
1 el maizena
2 el water

Zo maak je het
Snij de Spaanse peper in ringetjes en snipper de knoflook. Haal eventueel de zaadjes eruit als je niet van heel pittig houdt. Doe in de keukenmachine en snij het nog kleiner totdat je tevreden bent over de structuur.
Doe de honing, azijn, water en zout in een steelpannetje en voeg de peper en knoflook toe. Laat 4 minuten onder voortdurend roeren zachtjes koken.
Maak een papje van de maizena en het water. Voeg toe in het steelpannetje. Kook nog 1 minuut zachtjes door terwijl je ook weer blijft roeren.
Schenk de chilisaus over in een schone pot of fles en bewaar in de koelkast. Deze chilisaus is zeker 3 maanden houdbaar in de koelkast.

Tip: probeer deze saus niet alleen bij de courgette pannenkoeken maar ook bij een loempia of een lekker vlammetje uit de oven.

 pittige chilisaus

BewarenBewaren

BewarenBewaren

3 reacties

  1. Ik vond mango een goede toevoeging, wel opletten met de hoeveelheid water en geen maizena nodig
    En omdat mango zoet is ook geen honing of maplesirup nodig

  2. Vandaag gemaakt, alleen is de kleur witter dan u maaksel. Weet niet of dit oké is of dat er iets mis is gegaan?
    Alle Spaanse pepers drijven nu boven.
    Groeten Patricia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Chilisaus
Facebook
WhatsApp
Pinterest