Waarom er in chilisaus suiker moet zitten als je een fles koopt, snap ik niet. Chilisaus moet pittig zijn en wil je hem toch iets zoeter dan kun je honing toevoegen. Ik ben wat gaan experimenteren met ingrediënten en kwam met deze variant aardig in de richting van de versie die je in de winkel koopt. Wanneer je 50 ml honing gebruikt, blijft de saus goed pittig. Voeg eventueel nog wat extra toe als je hem toch zoeter wilt hebben.
chilisaus
Ingredienten voor 250 ml
3 Spaanse pepers
190 ml water
50 ml agavesiroop of honing
75 ml appelazijn
zout
2 teentjes knoflook
1 el maizena
2 el water
Zo maak je het
Snij de Spaanse peper in ringetjes en snipper de knoflook. Haal eventueel de zaadjes eruit als je niet van heel pittig houdt. Doe in de keukenmachine en snij het nog kleiner totdat je tevreden bent over de structuur.
Doe de honing, azijn, water en zout in een steelpannetje en voeg de peper en knoflook toe. Laat 4 minuten onder voortdurend roeren zachtjes koken.
Maak een papje van de maizena en het water. Voeg toe in het steelpannetje. Kook nog 1 minuut zachtjes door terwijl je ook weer blijft roeren.
Schenk de chilisaus over in een schone pot of fles en bewaar in de koelkast. Deze chilisaus is zeker 3 maanden houdbaar in de koelkast.
Tip: probeer deze saus niet alleen bij de courgette pannenkoeken maar ook bij een loempia of een lekker vlammetje uit de oven.
BewarenBewaren
BewarenBewaren
3 reacties
Ik vond mango een goede toevoeging, wel opletten met de hoeveelheid water en geen maizena nodig
En omdat mango zoet is ook geen honing of maplesirup nodig
Beste Thirza, wat een heerlijke toevoeging zeg.
Vandaag gemaakt, alleen is de kleur witter dan u maaksel. Weet niet of dit oké is of dat er iets mis is gegaan?
Alle Spaanse pepers drijven nu boven.
Groeten Patricia