Wie kent ze niet de koekjes die het Koekiemonster van Sesamstraat eet. Toen ik deze chocolate chip cookies maakte, moest ik meteen aan die koekjes denken. Vandaar ook de naam Koekiemonster koekjes. Door de cacao nibs die in het recept worden verwerkt heeft het koekje een lekkere bite. Je kunt natuurlijk ook een reep pure chocolade (>85%) in kleine stukjes snijden en door het deeg doen. Aangezien ik geen reep in huis had, maakte ik deze chocolate chip cookies met cacao nibs. Het is een prima koekje om samen met je kind te maken, maar zonder kinderen kan natuurlijk ook. En als de oven dan toch nog aan staat en je havermout in huis hebt, kun je deze supersnelle havermout koekjes ook nog maken. Dan heb je voor de komende tijd een lekker en gezond tussendoortje om mee te nemen.
Chocolate chip cookies
Ingrediënten voor ongeveer 15 koekjes
75 gr havermout
75 gr speltmeel
6 verse dadels zonder pit
1 ei
1 snufje zout
2 el honing
1,5 el kokosolie
eventueel 50 milliliter water (een scheutje)
50 gr cacao nibs (of 50 gr pure chocolade >86%)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingrediënten behalve de cacao nibs in een keukenmachine en mix kort. De substantie mag best grof blijven. Te droog? Voeg nog wat water toe. Te nat? Doe er dan nog een klein beetje speltmeel bij.
Spatel nu de cacao nibs door het koekmengsel. Pak met een kleine lepel steeds een beetje van het mengsel en draai daar een bolletje ter grootte van een 2 euro muntstuk van. Maak eventueel je handen een beetje nat, hierdoor plakt het deeg niet zo aan je handen. Leg de bolletjes op een met bakpapier bekleed rooster en druk ze een beetje plat met je hand.
Bak ze in 20 minuten goudbruin.
Even laten afkoelen en smullen maar. Zet in de tijd dat de koekjes afkoelen een lekker kopje thee of bak koffie. Bewaar de rest van de koekjes luchtdicht. Dan hou je zeker nog 7 dagen goed. Bij ons waren ze binnen 3 dagen op, zo lekker zijn ze 😉 .
Veel plezier met bakken!