Search
Close this search box.
Chocolate bananabread

In de regio Noord beginnen morgen de scholen weer. Een goed moment om vandaag samen met je kind(eren) een gezond tussendoortje te maken om mee te nemen. Van dit recept kun je natuurlijk ook gewoon een cake bakken en de plakjes apart invriezen. Een muffin is wel een echte traktatie voor een kind. En wat is nu leuker dan de vakantie met een bakactiviteit af te sluiten. Veel plezier op school morgen!!

bananabread

Ingrediënten voor 1 bananabread of ongeveer 20 muffins
3 eieren
70 gr volkoren speltmeel
30 gr amandelmeel
3 grote of 4 kleine rijpe bananen
60 gram havermout
2 el cacao
3 el kokos
4 el honing
50 gr noten zoals walnoten, amandelen of krenten
amandelschaafsel

Zo maak je het 
Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe papieren cakevormpjes in een muffin vorm. Wanneer je een grote cake wilt bakken vet dan een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier.

Pureer de bananen met een staafmixer/keukenmachine fijn. Meng de eieren door de gepureerde bananen  en voeg vervolgens ook het meel, cacao, honing, kokos en havermout toe. Het is lekker om wat fijngehakte noten aan het beslag toe te voegen. Wil je een iets zoetere muffin voeg dan wat extra honing toe. Meng tot alles goed gemengd is.
Schep het beslag in de muffinvorm of giet het beslag in de cakevorm. Bak de muffins in 20 minuten of de cake in 45 tot 50 minuten gaar in de oven. Prik met een satéprikker om te kijken of hij gaar is.

Tip: Je kunt deze bananabread muffin prima invriezen.

chocolate bananabread muffin

Heb jij ook mooie foto’s van dit heerlijke bananabread?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Chocolate bananabread
Facebook
WhatsApp
Pinterest