Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Rijstwafel bonbons

Suikervrije rijstwafel bonbons. Je zult wel denken, Pienskeuken gebruikt toch geen suiker. Kolpt, zit er ook niet in. Gewoon gezoet met honing. Ook ik heb wel eens lekkere trek maar probeer dan iets te bedenken wat dan nog wel redelijk gezond is. Dus zonder foute suikers enzo. Mijn quilty pleasure noem ik het maar. Zo ook dit weekend dat ik zo ongelooflijke trek in chocola had. Ik had nog een aantal zielige taaie rijstwafels liggen. Om zo op te eten waren ze niet meer lekker. Ik bedacht deze suikervrije rijstwafel bonbons.

Ik maalde ze heel fijn in de foodprocessor. Voegde wat nootjes, cacao, kokosolie en honing toe. En tadaaaa, een lekkere traktatie werd geboren en ik gaf ze de naam suikervrije rijstwafel bonbons. Toen mijn silicone vorm waarmee je ijsklontjes maakt vol was had ik nog 80 gram van het goedje over dus ik experimenteerde nog even door. Dus twee recepten in één.

 

 

Rijstwafel bonbons

Dit heb je nodig ongeveer 15 rijstwafel bonbons
4 zielige rijstwafels
50 gr cashewnoten
8 el gesmolten kokosolie
3 el honing of rijststroop
2 el cacao

 

suikervrije rijstwafel bonbons

 

Zo maak je het
Je maalt eerst de rijstwafels fijn in de foodprocessor. Niet helemaal tot gruis, het moet nog een beetje korrelig blijven. Maal er dan de cashewnoten door. Doe dit in een bakje en schep de cacao en de honing erbij. Meng dit even door. Voeg beetje bij beetje de gesmolten kokosolie toe. Ik had 8 el nodig. Het moet zo zijn dat als je het in de vorm schept en aandrukt dat het niet meer uit elkaar valt. Vul hier een silecone vorm waar je normaal ijsklontjes mee maakt. Druk het mengsel goed aan. Zet een uurtje in de koelkast om goed hard te worden.

energiebonbons

En dan nog het recept van de energie bonbons

Dit heb je nodig voor de energie bonbons
80 gr van het rijstwafelprutje
7 dadels zonder pit
kokosrasp

Zo maak je het
Doe het prutje in de foodprocessor. Voeg de dadels toe en draai tot er een homogene massa ontstaat die lekker plakt. Vorm met je handen balletjes. Rol deze door een beetje kokosrasp.
Bewaar in de koelkast.

Zo heb je met één recept eigenlijk twee keer iets lekkers voor bij de koffie of thee. Suikervrije energie bonbons en suikervrije rijstwafel bonbons. Twee vliegen in één klap dus.

Heb jij dit recept gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Rijstwafel bonbons
Facebook
WhatsApp
Pinterest