Een feestje met suikervrije cake

Omdat Pienskeuken vandaag 1 jaar bestaat wilde ik iets feestelijks maken. Toen ik nog gewone suiker at maakte ik op mijn werk regelmatig een hele simpele cake van bloem, suiker en eieren. Dus ik bedacht dat ik gewoon de suiker zou vervangen door kokosbloesemsuiker en de bloem voor smeltbloem. En laat dat nu goed uit te pakken. Zo ontstond deze lekkere suikervrije cake met aardbei. Kokosbloesemsuiker blijft natuurlijk suiker maar dan wel een gezondere variant. Dus eet deze cake met mate. Snij hem in plakjes en vries hem in. 
Je kunt hem natuurlijk ook zonder aardbeien maken, maar vandaag wilde ik er een feestelijk tintje aan geven. Dus versierde ik de cake, voordat hij in de oven geschoven werd, met aardbeien. Helaas heb ik daar geen foto van gemaakt, maar het zag er echt super mooi uit. Toen hij even in de oven stond en ik door het raampje keek zag ik de aardbeien aan de wandel gaan en heel langzaam verdwijnen in het beslag :-(.  Toen hij na 75 minuten klaar was, was er geen aardbei meer te zien. Eenmaal aangesneden vond ik ze verdwaald op de bodem van de cake. Maar dat deed niets af aan de smaak. Hij was super luchtig geworden en de smaak was whooow. Deze cake verdiend het om op feestelijke momenten op tafel te komen.

Suikervrije cake met aardbei

Ingrediënten voor 1 cake
200 gr kokosbloesemsuiker
200 gr speltbloem
200 gr kokosolie
4 eieren
1¼ tl baksoda
optioneel: handje aardbeien of ander fruit

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Smelt de kokosolie in de magnetron (of door de pot in heet water te zetten). Doe de kokosbloesemsuiker en gesmolten kokosolie in een beslagkom en mix totdat alles gemengd is. Voeg 1 ei toe en mix totdat deze helemaal opgenomen is door het beslag. Voeg zo één voor één de rest van de eieren toe. Mix dit ongeveer 5 minuten op de middelste stand van je mixer, zo komt er lekker veel lucht in het beslag.
Voeg lepel voor lepel de speltbloem toe. Doe steeds nieuw bloem erbij als het andere goed gemengd is in het beslag. Als laatste voeg je de baksoda toe. Mix nog even 1 minuut door. Het beslag is goed als het een dikke massa is dat langzaam uit de beslagkom loopt. Schep/schenk het cakebeslag in de met bakpapier beklede cakevorm.
Je kunt er nu voor kiezen om nog fruit toe te voegen. Wentel het fruit even door een beetje bloem, zo zal het niet zo snel naar de bodem zakken. (dit heb ik vandaag niet gedaan, vandaar dat ze aan de wandel zijn gegaan naar de bodem ;-).
Bak de cake in ongeveer  60 minuten gaar. Check of de cake  met een satéprikker. Bij mij was hij nog niet gaar, dus heb ik hem nog 15 minuten langer gebakken. Kijk even hoelang de cake in jouw oven moet staan.
Is de cake gaar, pak hem aan het bakpapier uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Snij de cake aan als hij helemaal is afgekoeld.
Je kunt deze cake prima invriezen door kleine porties te verpakken. Zo heb je altijd iets lekkers voor onverwachts bezoek.
Zet een lekkere kop koffie of thee en GENIET!!

suikervrije cake met aardbei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Een feestje met suikervrije cake
Facebook
WhatsApp
Pinterest