Search
Close this search box.
Champignonragout (v)

Vrijdagavond heb ik nooit heel veel zin om lang in de keuken te staan. Er staat dan in huize Pienskeuken een kliekje, pannetje soep of zoals gisteren ragout op tafel. Gister maakte ik een lekkere champignonragout. Het is makkelijk te maken en eigenlijk sta je maar 10 minuten in de keuken. De ragout moet wel 20 minuten zachtjes pruttelen maar daar hoef je niet steeds bij te staan. Af en toe roeren is al genoeg.

Ik maakte er van een afbak stokbroodje toast bij. Snij hem overdwars door, olijfolie erover  sprenkelen en ongeveer 15 minuten in de oven op 180 graden.

 

Champignonragout

Dit heb je nodig voor 4 personen
50 gr bloem
50 gr boter
halve liter groentebouillon (van 1 blokje)
500 gr (kastanje)champignons
peper, zout, nootmuskaat, kerrie
Eventueel scheut room.

 

champignons ragout

 

Zo maak je het
• Voorbereiding
Champignons* schoonborstelen en in stukjes snijden.
• Bereidingswijze
Maak een roux van boter, bloem en bouillon. Smelt  de boter op laag vuur in pan met dikke bodem, bloem erdoor roeren tot een stevige bal ontstaat. Blijf roeren terwijl steeds kleine scheutjes bouillon toevoegt.  Voeg pas weer nieuwe bouillon toe als het andere goed is opgenomen. Ga door met bouillon toevoegen totdat je een zeer stevige ragout hebt.
Dan kruiden naar smaak toevoegen en de champignons.
Met gesloten deksel en onder af en toe roeren 20 minuten op laag vuur. Door het vocht van de champignons wordt de ragout dunner.
Eventueel afmaken met meer kruiden en een scheutje room.

Heel lekker met een geroosterd broodje.

TIP:
* Spoel champignons nooit onder de kraan schoon. Het zijn net sponzen. Je hebt speciale borsteltjes te koop om ze schoon te borstelen of pak een stukje keukenrol waarmee je ze schoonveegt.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Champignonragout (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest