Wrap met falafel van Jamie, gegrilde groenten & salsa (v)

Deze wrap met falafel van Jamie is een mooi alternatief voor een vegetarische maaltijd. In huize Pienskeuken wordt niet elke dag vlees gegeten. Ze hebben daar ook een naam voor bedacht: Flexetariër. Je eet een aantal dagen in de week geen vlees. Vroeger dacht ik dat je dan eigenlijk niet zo lekker kunt eten. Daar denk ik inmiddels anders over. Je kunt met groente en kruiden heerlijke maaltijden op tafel zetten. In de boeken van Jamie staan erg lekkere vegetarische gerechten. En deze wrap met falafel van Jamie is hier favoriet.

Het is een heel verhaal hoe je het moet maken maar dat valt reuze mee. Je bent er, als je alles achter elkaar doet, misschien 25 minuten mee bezig. (Jamie doet het in 15 minuten. Dat is mij nog niet gelukt. Ik red het inmiddels wel in 20 minuten om het te maken, ik maak vorderingen).

Deze falafel staat hier regelmatig op tafel. Het leuke hiervan is dat iedereen gewoon kan pakken waar je trek in hebt. Echt een super lekker en leuk recept om te maken als je een tafel vol mensen hebt.

 

Wrap met falafel van Jamie

Dit heb je nodig voor 4 personen
Falafel:

2 blikken kikkererwten of 1 blik kikkererwten + 1 blik gemengde bonen
1 citroen
1 el harissa
flinke draai peper
1 volle el bloem naar keuze
klein bosje koriander
Garnering:
3 paprika’s verschillende kleuren de rode en gele zijn het lekkerst voor dit gerecht
6 lente-uitjes in grote stukken gesneden
8 wraps
1 el chilisaus
Salsa:
1 Spaanse peper
1 teen knoflook
3 rijpe tomaten
1 citroen
Extra:
250 gram hüttenkäse
1 el chilisaus

 

falafel van jamie wrap met gegrilde groenten

 

Zo maak je het
Falafel:
Laat de bonen en kikkererwten uitlekken en doe ze in de keukenmachine. Doe er de rasp van een citroen, peper en zout, de harissa, piment, bloem en de koriandersteeltjes (de blaadjes bewaar je voor later in dit recept) bij. Hak alles fijn, schraap als het nodig is de zijkanten van de kom een paar keer naar beneden. Als het deeg nog te nat aanvoelt, voeg dan nog wat meel toe. Maak hiervan met schone, vochtige handen 8 burgertjes (falafels) van. Schenk 1 el olijfolie in een koekenpan en leg de falafels erin en bak ze rondom krokant en goudbruin. Je kunt ze ook in de oven doen, zet dan de oven op 200 graden en besprenkel de falafel met olijfolie. Bak ze in ongeveer 20 minuten krokant. Halverwege even omdraaien.

Garnering:

Verwijder de steeltjes en haal de zaadjes uit de paprika en snij hier hapklare stukken van. Doe de paprika samen met de lente-ui in de grillpan. Voeg wat peper en zout toe en keer ze om als ze mooi geschoeid zijn.
Salsa:
Doe de tomaten, de Spaanse peper zonder zaadjes en de helft van de blaadjes koriander samen met een uitgeperste teen knoflook in de keukenmachine. Knijp er sap van een citroen boven uit en draai de salsa fijn, doe er naar smaak zout en peper bij.
Schenk het in een mooi serveerschaaltje.

Verwarm de wraps 45 seconden in de magnetron. Schep de hüttenkäse in een schaaltje en doe de chilisaus erbij. Roer dit een beetje door zodat er een marmereffect ontstaat. Doe de gegrilde groente in een schaal en strooi er de rest van blaadjes koriander over. Leg de wraps op een groot serveerbord (ik gebruik hiervoor een grote plank) en schik de falafels er omheen. Zet de schalen er ook bij en zet  op tafel. Iedereen kan zelf aan tafel zijn eigen wrap met falafel van Jamie maken.
Heerlijk!!

Eet smakelijk

Tip:
* Ik heb dit gerecht laatst ook helemaal veganistisch gemaakt. Ik kocht bij de Eko-plaze pure sojayoghurt zonder suiker en mayonaise zonder ei. Daar maakte ik een knoflooksaus. Echt super lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Wrap met falafel van Jamie, gegrilde groenten & salsa (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest