Bombay kip van Jamie

Zoals jullie misschien al weten ben ik fan van Jamie Oliver. Tot mijn schrik had ik al een hele tijd geen gerechten van hem met jullie gedeeld. Niet dat ik tegenwoordig weinig van hem kook want de Jamie satestaat hier zeker 1 keer per maand op tafel :-). Ik maakte vorige week de waanzinnig lekkere bombay kip van Jamie. Als je de lijst van ingrediënten ziet schrik je misschien maar ik denk dat je het meeste al in huis hebt. Oké, je kunt ook een kant en klaar pakje bombay kip kopen, maar als je het zelf maakt weet je wat er in zit. Puur eten dus, en daar hou ik van.

Bij dit gerecht aten wij papadums. Die zijn zo grappig. Als je ze uit de verpakking haalt zijn ze plat. Leg je ze 30 seconden in de magnetron dan vervormen ze helemaal. Wij gebruikten stukjes papadums als lepel bij deze bombay kip. Wil je deze bombay kip maken, kies dan wel een dag uit dat je wat meer tijd hebt om in de keuken te staan. Het is iets bewerkelijker dan je van Pienskeuken gewend bent en zeker de moeite waard om te maken. Probeer het ook eens. Het is super lekker. 

Bombay kip van Jamie

Ingrediënten voor 4 personen
100 gr rijst
½ bloemkool
½ bosje verse munt
6 el yoghurt
1 citroen
1 tl kurkuma
1 tl kerriepoeder
1 el balsamico azijn
2 tenen knoflook
1 tl gemberpoeder
4 kippendijen
1 tl komijnpoeder
1 tl zwarte mosterdzaad
1 pak papadums
60 gr spinazie
1 rode peper

Zo maak je het
Verwarm eerst de oven voor op 220 graden. Zet een pan kokend water op en doe de rijst erin. Houd voor de rijst de kooktijd aan wat op de verpakking staat.
Snij de bloemkool in dunne plakken. Hang de bloemkool in een zeef boven de rijst. Dek af met een deksel. Stoom de bloemkool ongeveer 15 minuten.
Haal de muntblaadjes van de steeltjes. Bewaar er een paar voor de garnering. Doe de rest in de blender samen met 3 el yoghurt, de helft van het citroensap en een scheutje water. Laat de machine draaien totdat er een gladde dressing ontstaat. Giet de dressing in een schaaltje en zet in de koelkast.

De marinade van de bombay kip maken

Spoel de blender niet af. Doe de rest van de yoghurt en citroensap met de kurkuma, kerriepoeder, gemberpoeder, komijnpoeder en de balsamico azijn in de blender. Voeg de gepelde knoflook toe en laat de machine draaien totdat er een gladde marinade ontstaat. Giet de marinade in een braadslee. Snij de kippendijen in stukken en doe in de braadslee. Voeg de gestoomde bloemkool toe. Strooi de mosterdzaad toe en hussel alles goed door elkaar. Zet de braadslee ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kip gaar. In de braadslee zit nu de heerlijke bombay kip.

Giet de rijst af in een zeef. Bewaar het kookvocht. Hang de zeef boven de pan en zet op een laag pitje op het vuur. Zo blijft de rijst langer warm.
Maak één voor één de papadums in de magnetron (op mijn verpakking stond 30 seconden). Leg wat spinazie op de borden. Daarop wat rijst en een paar scheppen van de bombay kip. Sprenkel de dressing erover. Snipper de rode peper en strooi die samen met de apart gehouden muntblaadjes erover.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Bombay kip van Jamie
Facebook
WhatsApp
Pinterest