Het is weer de tijd van het jaar om kool te eten. Ik had een Chinese kool gekocht. Chinese kool heeft van die grote bladeren die zich prima lenen om ergens omheen te rollen. Ik vulde ze met noedels met een beetje Indische twist. Deze gevulde koolrolletjes kun je prima voorbereiden om later in de oven helemaal gaar te bakken.
Gevulde koolrolletjes
Ingrediรซnten voor 4 personen
1 grote Chinese kool
2 nestjes woknoedels
200 gr kippendijen (of kipfilet)
1 ui
1 teen knoflook
1 rode (punt)paprika
1 bosui
1 tl sambal
1 tl ketoembar
1 tl djintan
6 el ketjap manis
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook water in de waterkoker. Snij de onderkant van de Chinese kool eraf en haal voorzichtig 8 grote bladeren los. Deze gebruik je om de rolletjes van te maken. Snij de rest van de Chinese kool in dunnen repen. Doe kokend water in een grote pan en doe de 8 hele bladeren erin. Kook ze 4 minuten. Schep de bladeren met een schuimspaan uit de pan. Laat te uitlekken in een vergiet. Doe nu de gesneden koolreepjes in het kokende water en kook ook deze 4 minuten. Schep ze uit de pan. Haal de koolbladeren uit de vergiet en laat nu de koolreepjes uitlekken in de vergiet.
Kook de noedels gaar zoals op de verpakking staat. Ik gebruikte de pan waar de groente in had gekookt. Dat scheelt weer afwas en water ;-).
Snipper de ui en knoflook. Snij de bosui in ringen. Fruit aan in een hapjespan met een scheutje olie. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snij in stukjes. Voeg toe bij het uimengsel. Snij de kip in stukjes en voeg ook toe samen met de kruiden en de sambal. Wacht nog even met de ketjap toe te voegen. Als de kip gaar is voeg je de ketjap en de noedels toe. Laat nog even 1 minuutje pruttelen. Meng alles goed door.
Gevulde koolrolletjes rollen
Nu gaat het rollen beginnen. Schep eerst de reepjes kool in een grote braadslee. Leg nu een gekookt koolblad op een snijplank. Schep 2 eetlepels van het noedelmengsel op het blad en vouw/rol het op. Leg voorzichtig op het bedje kool. Rol zo de rest van de bladeren op. Ik hield nog een beetje van het noedelmengsel over. Dat schepte ik ter garnering op de rolletjes. Leg een stuk aluminiumfolie over de braadslee. Bak de rolletjes 20 minuten in de oven. Haal dan het folie eraf en bak nog 10 minuten. Serveer met een lekkere chilisaus.
Eet smakelijk!!