Bloemkoolpizza basisrecept

Het is al weer een tijd geleden dat ik een recept online zette. De reden was dat er een nieuwe keuken is geïnstalleerd en wij dus 3 weken in de bende hebben gezeten. Maar het resultaat is fantastisch. Reden dus om met alle apparatuur uit te testen. Een aangezien ik al een tijdje recepten zie langskomen van pizza waarvan de bodem bestaat uit bloemkool, besloot ik dit eens uit te proberen. We noemen ze voor het gemakt maar bloemkoolpizza. In de winkel kun je deze bodems al kant en klaar vinden ;-(. Niets voor mij, ik maak het liever zelf, dan weet ik wat er in zit. Het klinkt heel simpel een bodem van bloemkool, en eigenlijk is dat het ook. Je maalt bloemkool heel fijn in de keukenmachine, roert er een eitje door met wat kruiden en kaas en je maakt er een bodem van. Ik bekleedde de bloemkoolpizza met paprika en bosui (helaas had ik niet meer keuze van groenten in huis).

 

Bloemkoolpizza

Dit heb je nodig voor 2 personen
Pizzabodem:
1 bloemkool
50 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
1 el gedroogde oregano
1 ei
Beleg:
klein blikje tomatenpuree
½ rode paprika
1 bosui
50 gr parmezaanse kaas

 

bloemkool pizza

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een ovenschaal of springvorm met bakpapier. Wil je geen ronde pizza? Leg dan een stuk bakpapier op een bakplaat.
Snij de bloemkool in stukken en doe de stukjes in de keukenmachine. Vermaal de bloemkool totdat het heel fijn is.
Doe de fijngemalen bloemkool in een magnetron bestendige schaal. Dek de schaal niet af en plaats in de magnetron voor 7 minuten op 900 watt.
Haal na de 7 minuten  de bloemkool uit de magnetron. Voeg de parmezaanse kaas, de oregano en het ei toe. Meng alles good door elkaar met een spatel of met je handen.
Schep het bloemkoolmengsel in de vorm en druk goed aan.
Schuif de oven in en bak de pizzabodem 20 minuten in gaar.

Snij in de tussentijd en ingrediënten waarmee je de pizza wilt beleggen. Ik belegde de pizza met tomatenpuree, in stukjes gesneden paprika en bosui. Daarna strooide ik er nog lekker wat parmezaanse kaas over.
Als de pizzabodem 20 minuten in de oven heeft gestaan haal je hem uit de oven. Smeer de bovenkant van de pizza in met tomatenpuree en de beleg met de groenten van jouw keuze.
Schuif de belegde pizza weer de oven in en bak nog 10 tot 15 minuten.
Serveer direct en geniet!!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Bloemkoolpizza basisrecept
Facebook
WhatsApp
Pinterest