Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Mini bramen cupcakes

Op mijn werk heb ik het met de kinderen regelmatig over wat zij lekker vinden om te eten/maken. Eén van de jongens op mijn groep gaf de tip om het kookboek Little Green Kitchen te kopen. Hij vertelde er zo enthousiast over dat ik besloot het te bestellen. Een prachtig boek met heerlijke vegetarisch recepten voor het hele gezin. Aangezien mijn bramenstruik nog steeds vol hangt met bramen maakte ik mini bramen cupcakes, naar een idee uit dit kookboek. Alle mensen zeg, wat zijn deze muffins lekker. Uit dit recept haalde ik 34 mini cupcakes. Dus ik kan lekker uitdelen en meer mensen laten proeven en genieten. Hier blijf je van eten. Het vorige recept muffin met bramen lijkt op de foto wel een beetje op deze cupcakes maar ik kan je vertellen dat de smaak zeker heeeeeel anders is.

 

Mini bramen cupcakes

Dit heb je nodig voor 34 mini of 15 grote cupcakes

droge ingrediënten:
100 gr amandelmeel
150 gr speltvolkorenmeel
¼ tl kardemon
40 gr kokosrasp
2 tl bakingsoda
snufje zout

natte ingrediënten:
150 gr zachte dadels (gedroogde dadels een uurtje laten weken in warm water en afgieten)
1 rijpe banaan
180 ml yoghurt
4 el kokosolie
3 eieren
34 bramen

topping:
80 gr bramen
4 zachte dadels
200 gr roomkaas
40 ml yoghurt (hiermee wordt de topping iets vloeibaarder)

 

mini bramen cupcakes

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een muffinbakvorm met papieren of silicone vormpjes.
Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een kom.
Ontpit de 150 gram dadels wat klaar staat van de natte ingrediënten en doe in de keukenmachine, draai even en voeg de eieren, yoghurt, banaan en kokosolie toe en draai tot het een vloeibaar mengsel is.
Schenk dit mengsel in de kom bij de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar tot je een dik beslag hebt.

En nu, vullen maarrrr

Verdeel het beslag over elke holletje van de vorm. Ik gebruik een kleine eetlepel en deed in elk holletje 1 lepeltje van het beslag. Leg in op iedere muffin een braam en schuif de vorm de oven in.

Bak de minicupcakes 10 tot 12 min en grotere cakejes 17 tot 20 minuten goudbruin.

Je kunt als de cupcakes in de oven staan de topping maken. Ontpit hiervoor de dadels en doe dit samen met de bramen in de foodprocessor en draai tot één geheel. Voeg de roomkaas toe en draai tot een mooie topping. Als je de topping iets lobbiger (vloeibaarder) wilt kun je ook nog yoghurt toevoegen. Doe het mengsel van de topping in een spuitzak en leg in de koelkast.

Laat de cupcakes afkoelen op een rooster. Kijk hoeveel mini bramen cupcakes je wilt serveren en garneer die met de topping. De topping blijft 3 dagen goed in de koelkast. Dus je moet even door eten en/of ze delen met anderen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Mini bramen cupcakes
Facebook
WhatsApp
Pinterest