Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Asperges uit de oven

Omdat het is weer volop aspergetijd is wilde ik weer eens iets anders maken dan asperges met ham en ei. Eerder maakte ik al een borrel hapje met asperges en een lekkere aspergesoep. Nu maakte ik er asperges uit de oven van met noten en feta. Ik gebruikte voor dit gerecht de groene uitvoering van de asperges en het was echt super lekker. Voor het werk hoef je het niet te laten, want deze ovenschotel draai je super snel in elkaar. Het zijn namelijk maar 5 ingrediënten die je bij elkaar moet doen en HUP de oven in ermee. Ik zeg: “maken dus en oordeel zelf maar!!” 

Asperges uit de oven

Ingrediënten voor 2 personen
1 bos groene asperges
1 ons feta (of meer als je dat lekker vindt)
2 handen cashewnoten
flinke snuf zout
olie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breek de onderkant van de asperges. Je kunt de asperges even 5 minuten koken. Hou je van een beetje bite sla dit dan over.
Leg de asperges in een ingevette ovenschaal.
Doe de cashewnoten in de keukenmachine en maal ze grof. Of doe ze in een schone theedoek, vouw de theedoek dubbel en sla ze met een deegroller of koekenpan klein. Snij de feta in stukjes.
Strooi zout over de cashewnoten en verdeel dit samen met feta over de asperges. Sprenkel nog een beetje olijfolie over het gerecht. Zet de schaal in de oven en laat het zeker 30 minuten in de oven staan. Prik regelmatig om te kijken of ze al een beetje gaar zijn. Ik had vrij dikke asperges dus dat duurde wat langer. Serveer direct. Eventueel kun je er nog een stukje kip bij eten.

Heb jij dit recept gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Ik hoop dat jij ook zo kan genieten van dit simpele gerecht 🙂

Eén reactie

  1. Had een aparte vraag voor Pauline, namelijk of zij voor mij Engelse flapjaks kon maken. Ik ben vaak buiten in het bos en wilde een gezonde en voedzame koek/reep om mee te nemen voor wanneer ik ga wandelen. Heerlijk zijn ze! zonder suiker en toch vol energie op pad. De cruesli die ik erbij kreeg was misschien nog wel lekkerder!
    Thanks Pauline.
    Groet en tot de volgende keer.:)
    Gert-Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Asperges uit de oven
Facebook
WhatsApp
Pinterest