Courgetti feta schotel

Ook deze maand een foodblogswap. Kort gezegd, een recept van een andere foodblogger een eigen draai geven. Ik mocht van de site van Simone iets maken. Op haar mooie site Foodquotes was voor mij de keuze reuze, zij kookt ook zonder geraffineerde suikers en andere toevoegingen. Ik volg haar al een tijdje en wist dat het nog moeilijk zou worden om iets te kiezen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de aubergine-feta ovenschotel waar ik een eigen draai aan gaf. Ik maakte er een courgetti feta schotel uitvoering van. En de smaak was erg goed. Mede doordat ik de tomatensaus zelf had gemaakt. Het recept van deze saus komt ook snel online. Eerst dit lekkere recept van de foodblogswap.

Grappig om te vertellen is dat ik in april zelfs aan een blog van Simone heb meegewerkt. Zij stuurde mij een vragenlijst die ik ingevuld heb. Monday Meets Pienskeuken heet het blog. ;-).
Simone bedankt voor de inspiratie. Ik hoop dat dit recept bij jou ook een keer op tafel zal staan. 

Courgetti feta schotel

Ingrediënten voor 2 personen
2 courgettes
1 ui
1 teen knoflook
1 pakje tomaat frigo (of home made tomatensaus)
1 tl oregano
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
175 gr feta

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Draai courgetti met behulp van een spirelli.
Zet een wok of grillpan op het vuur en gril de courgetti even aan. Vet een ovenschaal in en leg de courgetti erin.
Snipper de ui en knoflook. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui aan. Voeg als de uitjes al een beetje glazig zijn de knoflook aan. Voeg de kruiden toe en bak een minuutje mee. Schenk nu de tomatensaus erbij, breng aan de kook en laat op laag vuur de saus een beetje indikken. Verdeel de tomatensaus over de courgetti. Kruimel de feta erover en schuif de oven in. Bak de schotel in ongeveer 30 minuten gaar. Je kunt er nog een lekkere salade bij eten. Wij hadden genoeg aan deze hoeveelheid. Maar een broodje om lekker in de saus te dopen is zeker een goed idee!

courgetti feta schotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Courgetti feta schotel
Facebook
WhatsApp
Pinterest